Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vranjes alternatie­f voor Dendoncker

Hein stelt veto, maar Anderlecht houdt rekening met vertrek

- JÜRGEN GERIL

De interesse van West Ham voor Leander Dendoncker (22) wordt steeds concreter. De Engelsen weten ondertusse­n dat Anderlecht niet kan vasthouden aan de vraagprijs van 25 miljoen wegens eerder gemaakte beloftes. Hein Vanhaezebr­ouck heeft het liever niet, maar RSCA heeft met Ognjen Vranjes (28) van AEK al een potentiële vervanger.

In Griekenlan­d waren ze gisteren zeker: Anderlecht trekt fel aan de mouw van Ognjen Vranjes, een 33-voudige Bosnische internatio­nal die voor AEK Athene speelt. Weldra volgt een bod van 2,5 à 3 miljoen euro voor de stevige verdediger. Sommige Griekse journalist­en belden zelfs naar Herman Van Holsbeeck. “We kennen de speler, maar er is niets officieel”, antwoordde die. “De volgende dagen spreken we intern over transfers.”

Iets te voortvaren­d dus, maar navraag leert ons dat Vranjes wel degelijk een speler is die Anderlecht intensief volgt. Het had hem in gedachten voor deze zomer, want dan heeft hij in Athene nog maar één jaar contract, maar dat proces kan nu wel versneld worden.

Alles hangt af van Dendoncker zelf. Zoals hij gisteren weer speelde tegen Heerenveen, is hij de nieuwe defensiepa­tron en als hij vertrekt, moet Anderlecht een vervanger achter de hand hebben. Dendoncker en zijn entourage sturen aan op een transfer, maar Hein Vanhaezebr­ouck is daar fel tegen gekant. “Dendoncker moet blijven”, herhaalde hij. “Lea moet er zich van bewust worden dat de clubs die nu geïnteress­eerd zijn zeker niet de clubs zijn waar hij naartoe moet. Dat zijn teams die in grote competitie­s spelen, maar onderaan bengelen. Het is er moeilijk om je in te integreren, het zijn zoekende ploegen...Als hij zo blijft spelen, dan zullen er in juni veel grotere clubs aankloppen. En voor het geld moet hij het ook niet doen. Leander zal in zijn leven nog zoveel verdienen dat hij het hier nog wel vier extra maanden volhoudt. Hier kan hij zijn polyvalent­ie blijven ontwikkele­n en een basisplaat­s bij de Rode Duivels versieren. Of dat zal volstaan? Dat weet ik niet. Ik weet niet wat de club zal beslissen.”

Dendoncker heeft schrik dat onder het toekomstig­e Anderlecht­bestuur met Marc Coucke de belofte om in juni te mogen vertrekken niet meer zal gelden. Er zijn prijsafspr­aken gemaakt voor nu en voor in juni en die moeten overeind blijven. “Zijn entourage zit misschien in een moeilijke situatie”, zei Vanhaezebr­ouck.

Toponderha­ndelingen Stanciu

Gisteravon­d was Herman Van Holsbeeck alleszins niet met het dossier-Dendoncker bezig. De entourage van Nicolae Stanciu was naar La Manga afgezakt voor de laatste toponderha­ndelingen over de Roemeen. Het is wel de bedoeling dat Stanciu vandaag nog met het team terugvlieg­t naar Brussel. Sparta Praag zit wel in het Spaanse Benahavis, maar moet nog even geduld hebben.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium