Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bölöni laat spelers zwoegen met tien

- (gegy)

Antwerp was een maatje te groot voor de lokale vijfdeklas­ser CD Torrevieja. Maar over de eerste helft van het oefenduel was trainer Laszlo Bölöni ondanks de 2-0 niet tevreden. De spelers waren iets te veel op hun gemak en het tempo lag te laag. Daarom besliste de eigenwijze coach om de tweede helft met slechts tien spelers aan te vatten. Laurent Mendy bleef binnen, maar werd niet vervangen. En in plaats van zoals anders op een stoeltje in de tribune te zitten, ging Bölöni na de rust langs de lijn staan om zijn spelers achter de veren te zitten. Met tien man moesten ze constant druk vooruit zetten op de verdediger­s van Torrevieja. Het zorgde ervoor dat de spelers van Antwerp meer meters aflegden. “Door met tien te spelen, wilde ik mijn ploeg in de problemen brengen”, legde Bölöni uit. “Het was te slap voor de rust. Sommige spelers hebben het

nodig eens uitgekaffe­rd te worden.”

Kleine terugval voor Arslanagic

Owusu kwam in de wedstrijd niet in actie omdat hij pijn had in de knie. Bolat voelde iets in zijn kuit en bleef uit voorzorg aan de kant.

De blessure van Dino Arslanagic evolueert niet zoals zou moeten. De centrale verdediger kampt met pubalgie en hernam op stage al gedeelteli­jk de groepstrai­ning. Maar hij ondervindt iets meer pijn dan verwacht, waardoor hij het tijdens de rest van de stage wat rustiger aan zal doen. Na de terugkeer naar België zal Arslanagic zich weer laten onderzoeke­n.

Belofte Younes Achter, sinds begin dit seizoen bij de A-kern, tekent maandag zijn eerste profcontra­ct.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium