Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De routinier Triomf met Dinamo, tragedie met Dynamo

- THOMAS STANDAERT, BOB FAESEN

Tot slot brengt Beciraj veel ervaring mee. Met Podgorica (2009) en Dinamo Zagreb (2011, 2012 en 2013) won hij vier titels en twee bekers. Met Zagreb speelde hij tweemaal Champions League, ook in de Europa League speelde hij driemaal de groepsfase: twee keer met Zagreb, één keer met Minsk.

Bij Dynamo Moskou maakte Beciraj ook kennis met degradatie­voetbal. In februari 2016 moest hij de club helpen redden. Tevergeefs, Dynamo zakte voor het eerst naar tweede. Beciraj bleef Dynamo trouw en loodste de club met negen goals terug naar eerste. Bij de nationale ploeg van Montenegro is Beciraj al negen jaar vaste klant. Met 49 interlands is hij de op een na meest ingezette speler voor de jonge voetbalnat­ie.

Dat Beciraj aan zijn eerste avontuur in West-Europa begint, is straf. Hij had al meermaals de kans om naar een van de grotere competitie­s te gaan.

Benfica trok in 2010 aan zijn mouw, later Everton, Sevilla en PSV. Het is nu Malinwa geworden. Een straffe transfer in volle degradatie­strijd. De druk is zwaar, maar hij beschikt over een breed paar schouders.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium