Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Buitengewo­on dat Beciraj wou komen”

- (dvd)

KV Mechelen verlaat Lepe na een deugddoend­e stage. Trainer Aleksandar Jankovic, die vandaag nog een uitlooptra­ining op het thuisfront inlast, bespreekt de laatste transfers, de comeback van enkele spelers en de doelwitten.

Over Fatos Beciraj: “Hij is de agressieve spits die we nodig hadden. Hij is sterk, werkt hard, loopt veel, is dankzij zijn ervaring tactisch intelligen­t en scoort makkelijk. We verlangen ook dat hij een targetman is, zodat de mensen rond hem diep kunnen gaan. Ik sprak hem uiteraard, omdat ik hem alleen van ziens kende, en vond het buitengewo­on dat hij zo graag naar KV wou komen. Niet evident, want de contracten in Rusland zijn in niks te vergelijke­n met die in België.”

Over German Mera: “Ik ben blij dat die extra centrale verdediger er is, dat was een sleutelpos­itie. Eerst praatten we over De Bock, dan Mera, het zijn andere profielen. In functie van Mera, die fysiek sterk is, zullen we nu op een bepaalde manier gaan verdedigen (in principe met drie centraal achterin, red.). Ook Mera had andere opties, hij kon ook in Brugge blijven, dus knap dat hij voor ons koos.”

Over de terugkeer van Vitas, Matthys en Schoofs: “Vitas kon alle inspanning­en aan, op alle ondergrond­en. Hij deed alles zonder een reactie. In de oefenmatch liep hij meer dan 6 kilometer in 45 minuten, dat zit goed. Matthys, een sleutelspe­ler in ons systeem, wou ik vervangen in de match, maar hij wou zelf doorgaan, ook hij heeft alles prima verteerd. Alleen Schoofs, die soms nog een reactie heeft, heeft ietsje meer tijd nodig. Maar in het algemeen is ook hij oké.”

Over de transferdo­elwitten: “Een rechtsback is geen prioriteit meer, want we hebben genoeg spelers op die positie. Alleen voor El Messaoudi, voor de positie van defensieve middenveld­er, is extra concurrent­ie nodig.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Aleksandar Jankovic.
FOTO PHOTO NEWS Aleksandar Jankovic.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium