Gazet van Antwerpen Stad en Rand

EINDELIJK: Clouseau ontmoet Domino

Koen en Kris ontdekken in Bornem voor het eerst een fan die vernoemd is naar oude hit

-

A l 28 jaar is het geleden dat Clouseau een hit scoorde met Domino. Maar pas donderdag, tijdens een concert in Bornem, ontmoetten Koen en Kris Wauters een fan die vernoemd is naar het nummer. Een verraste Koen trakteerde Domino De Wachter op een innige slow terwijl hij voor haar Domino zong.

Ze hield niet van Clouseau/Wel van Mozart en zo, zong Koen Wauters 28 jaar geleden. Maar Domino De Wachter (26) houdt wél van Clouseau. Dus toen de groep die zijn dertigjari­ge carrière viert met een tour door Vlaanderen donderdaga­vond in Bornem passeerde, konden zij, haar moeder en een vriendin het concert niet missen. “Plots begon Koen te vertellen over het succes van Anne, en dat ze ooit de échte Anne hebben ontmoet, het meisje over wie het nummer eigenlijk ging. Maar een Domino hadden ze nog nooit ontmoet.” “Mijn moeder, vriendin en ik zijn opgestaan en beginnen roepen, om Koen te laten weten dat er een echte Domino in de zaal zat. Ook de mensen die achter ons zaten, deden mee”, vertelt de Bornemse vrouw.

Filmpje

Of Domino écht vernoemd is naar de Clouseau-hit, wilde Koen weten. Ja dus. Omdat het nog maar de eerste keer was dat er zich een Domino meldde tijdens een concert van Clouseau, nodigde Koen de vrouw uit op het podium. Er werden enkele selfies gemaakt, “maar de grote verrassing kwam op het einde van het concert”, gaat Domino verder.

“Toen wilden Koen en Kris nog een bisnummer spelen. Ik denk dat het niet de bedoeling was om Domino te spelen, maar omdat het publiek er om vroeg, hebben ze het toch gedaan. En mocht ik opnieuw het podium op. Koen nam mijn smartphone in zijn handen, keek naar het cameraatje en zong Domino. Alsof het alleen voor mij was bestemd. Terwijl hij zong, heeft hij ook even geslowd met mij. Ik was zenuwachti­g, maar tegelijk was het een van de mooiste avonden uit mijn leven.” Toen Domino later naar het filmpje op haar telefoon keek, zag ze dat Koen bijna anderhalve minuut had gefilmd terwijl hij voor haar zong. “Dat is een filmpje dat ik koester. Ik ga het nooit verwijdere­n”, lacht ze.

Sportpalei­s

Nochtans zag Domino donderdag niet bepaald haar eerste Clouseau-concert. “Fan zijn van Clouseau zit een beetje in de familie. Mijn mama is altijd superfan geweest. Daarom heet ik ook Domino. En de microbe heeft zich ook in mijn bloed genesteld. We zijn al meermaals naar de concerten van Clouseau in het Sportpalei­s geweest. Ook daar hebben we luidkeels staan roepen en tieren dat er een echte Domino in het Sportpalei­s stond, maar Koen heeft het nooit gehoord. Anders was misschien al sneller aan het licht gekomen dat er minstens één Domino vernoemd is naar de hit...” Ook voor Clouseau was het een hele verrassing om plots een echte Domino te ontmoeten. “Het was écht de eerste keer in ons dertigjari­g bestaan dat we iemand met die naam ontmoetten”, zegt Kris Wauters. “Alleen jammer dat haar familienaa­m niet Ofzo was. Dat zou helemaal de max zijn geweest.”

 ??  ?? THEO DERKINDERE­N, GUY DELFORGE
Bekijk het filmpje op gva.be
THEO DERKINDERE­N, GUY DELFORGE Bekijk het filmpje op gva.be

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium