Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Veel volk, een sleutelwed­strijd… Tijd voor een avondje Beerschot”

Mo Messoudi beseft dat alleen winst goed genoeg is in topper tegen Cercle Brugge

- HUGO FRET

In zijn derde confrontat­ie in één week tijd krijgt Beerschot Wilrijk het ambitieuze Cercle Brugge over de vloer. Gesterkt door de recente winst in de midweekmat­ch op Tubeke gaan de Mannekens voluit voor de drie punten. “Want we willen onze kansen op die tweede periodetit­el levend houden.”

“Iedereen weet ondertusse­n dat alle wedstrijde­n in deze reeks belangrijk zijn”, zegt Mo Messoudi. “Toch mogen we onze wedstrijd tegen Cercle Brugge best beschouwen als een sleutelmat­ch in verband met het verdere verloop van de competitie. Met één punt schieten we niet veel op. Een nederlaag zou ons op zeven punten achterstan­d van Cercle Brugge plaatsen. Nee, als we ook die tweede periodetit­el willen pakken, dan moeten we gewoon winnen.” Door de 1-2-overwinnin­g van woensdag in Tubeke heeft Beerschot Wilrijk zich opnieuw in de race geknokt. “We wonnen daar als ploeg, op wilskracht”, beweert de middenveld­er. “Niet met het betere voetbal dat we tijdens de aanvangsfa­se van de competitie brachten. Maar stilaan zijn we weer volledig. Dat geeft de coach meer keuzemogel­ijkheden. Als ploeg kunnen we opnieuw naar ons beste niveau groeien.”

Twee zware nederlagen

Beerschot Wilrijk speelde dit seizoen al drie keer tegen Cercle. De eerste match won het met 0-1, de twee andere matchen werden met zware cijfers verloren: 0-3 en 4-0. “Ach, die laatste nederlaag kwam er op de eerste speeldag van de tweede periode. Wij telden toen heel wat geblesseer­de spelers en er was de logische decompress­ie na het net behalen van de eerste periodetit­el. Weet je, eigenlijk was het na die 0-1-winst op Cercle dat we echt begonnen te geloven in die periodetit­el. In die verloren thuismatch botsten we op een weerbare en erg agressieve tegenstand­er. Cercle heeft gewoon heel veel kwaliteit. Toch lijkt dit het ideale moment om iets recht te zetten tegen de Bruggeling­en. We moeten ze onmiddelli­jk bij de keel grijpen. Ik verwacht veel volk op het Kiel. Veel supporters die massaal achter de ploeg zullen staan. Tijd voor een echt avondje Beerschot.”

Engelse week

Messoudi staat er weer, al werd hij in de twee wedstrijde­n na de winterstop telkens vervangen. “Sinds onze match op Union speelde ik niet meer. Dat betekent twee maanden zonder wedstrijd. Tijdens de winterstop en op stage heb ik hard en goed kunnen werken. Ik kwam als een van de besten uit de fysieke testen. Woensdag op Tubeke deed ik mijn taak en zette ik toch enkele keren iemand op weg naar doel. Ik was niet zo blij met mijn vervanging, nee. Iedereen voetbalt graag, hé. Ik vermoed dat de trainer me wilde sparen in deze Engelse week. Maar ik voel dat ik stilaan naar mijn beste niveau groei. Iedereen beseft dat we voor belangrijk­e maanden staan. We willen allemaal promoveren, laat dat duidelijk zijn.” Gisteren organiseer­de de club een persconfer­entie, waarin werd bekendgema­akt dat bouwbedrij­f DCA de club overneemt. “Daar wordt zeker over gepraat in de kleedkamer”, knikt Messoudi. “Wij hebben vertrouwen in de keuzes die de club maakt. Het is de bedoeling om te kunnen wedijveren met de beste ploegen van het land. Om dat te realiseren, moeten de budgetten omhoog. Maar eerst willen we kampioen worden in 1B, het zou onze vijfde titel op rij zijn. En dat met nagenoeg dezelfde kern als vorig seizoen. Wie had dàt verwacht?”

 ?? FOTO GMAX AGENCY ?? BEERSCHOT WILRIJK: Van den Bergh (na schorsing) en Mbombo (weer speelgerec­htigd) komen opnieuw bij de kern. Alleen Schaessens is nog out met een schouderbl­essure. Pietermaat sukkelt met de rug en kreeg rake stampen te incasseren tegen Tubeke. Hij is...
FOTO GMAX AGENCY BEERSCHOT WILRIJK: Van den Bergh (na schorsing) en Mbombo (weer speelgerec­htigd) komen opnieuw bij de kern. Alleen Schaessens is nog out met een schouderbl­essure. Pietermaat sukkelt met de rug en kreeg rake stampen te incasseren tegen Tubeke. Hij is...

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium