Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Antwerp moet als tweede naar de playoffs”

Coach Roel Moors is klaar voor eerste opdracht in 2018

- PATRICK CEULEMANS

Telenet Giants Antwerp werkt vanavond in Bergen zijn eerste wedstrijd in 2018 af. “Met vier matchen in elf dagen meteen de start van een intense periode”, beseft coach Roel Moors. De Henegouwer­s zijn rechtstree­kse rivalen in de rangschikk­ing.

Na de uitschakel­ing in de FIBA Europe Cup en de Beker van België had Antwerp eind december even de wind in de zeilen. “We reageerden goed op die eliminatie en klopten Okapi Aalstar en Brussels. Ik hoop dat we in deze eerste officiële wedstrijd sinds 26 december dat momentum verder kunnen rekken. Sinds vorige week donderdag zijn we - na een korte break opnieuw aan het trainen. De selectie is fit en klaar om in de reguliere competitie op zoek te gaan naar een goede uitgangspo­sitie voor de play-offs”, stelt Moors.

Hoe moeilijk is het om een profploeg te motiveren zonder Europees basketbal?” “We speelden in de kwalificat­ies van de Champions League en de eerste ronde van de FIBA Europe Cup twaalf Europese matchen. We wonnen er liefst acht, maar zijn toch uitgeschak­eld. Dat kwam hard aan. In de Beker van België wonnen we thuis van Oostende, waarna we toch nog uitgeschak­eld werden, maar we bewezen toen dat we de kampioen in eerste instantie in eigen huis aankunnen. Oostende blijft de grote favoriet, maar ik wil op het einde van de campagne met de Giants competitie­f zijn met die club.” “Met deze eerste drukke periode is het niet moeilijk om mijn selectie op scherp te zetten. Tevens kan ik verder werken aan details, dat is het voordeel van niet Europees te spelen. Succesvol blijven helpt uiteraard om mentaal verder te groeien.” Waar mikken jullie in eerste instantie op? “We focussen op de tweede plaats in de reguliere competitie. Ik zeg niet dat we die gaan bemachtige­n. Okapi Aalstar en Bergen zijn stevige concurrent­en, en ik verwacht ook nog Charleroi. De polepositi­on? Oostende heeft al een grote voorsprong, ik denk niet dat het een grote dip zal kennen. Daarom graag die tweede plaats. Pakken we die, dan zijn we meteen ook zeker van de kwalificat­ies in de Champions League.”

Antwerp kan eerst al Bergen en dinsdag Charleroi een tik geven. “We tellen 2 op 2 tegen Okapi Aalstar en als we tweemaal winnen in Henegouwen staan we ook stevig positief ten opzichte van Bergen en Charleroi. Dat is echter het droomscena­rio, ik hou rekening met uitverlies bij zo’n sterke teams. Maar als we defensief op de afspraak zijn én onze aanval verzorgen, moeten we voor niemand bang zijn.”

 ?? FOTO GMAX AGENCY ?? Hans Vanwijn klimt hoger dan Chris Jones in een eerder duel tussen Antwerp en Bergen.
FOTO GMAX AGENCY Hans Vanwijn klimt hoger dan Chris Jones in een eerder duel tussen Antwerp en Bergen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium