Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We onderschat­ten niemand in deze reeks”

Met PepingenHa­lle en Torhout speelt Rupel Boom de komende twee weken tegen ploegen die al zo goed als veroordeel­d zijn. Maar de Steenbakke­rs zijn toch op hun hoede en willen niets aan het toeval over laten.

- PETER NYS

Supporters die zondag denken dat Rupel Boom een nieuwe centrale verdediger heeft, kijken best nog eens goed. Het nummer vier is wel degelijk Yannick Lodders. Alleen loopt hij sinds donderdag met een blond kapsel rond. “Het gevolg van een uit de hand gelopen weddenscha­p”, zegt Lodders. “Voor het seizoen had ik gezegd dat ik mijn haar ging laten blonderen als we bij de winterstop in de top drie zouden staan. Nick Spaenhoven zou zijn haar dan kort laten scheren en ook hij is er nu aan voor de moeite. Ach, dat zijn van die leuke onnozelhed­en die mee voor een goeie sfeer zorgen in de groep. Ik kan er wel om lachen.”

Met PepingenHa­lle komt zondag misschien wel de zwakste ploeg van de reeks op bezoek. Yannick Lodders: “Dat zijn gevaarlijk­e veronderst­ellingen en ik ga me daar zeker niet aan bezondigen. Ik weet niet of die ploeg er tijdens de wintermerc­ato spelers heeft bij gehaald. Maar dit zijn vaak de lastigste matchen, ik verwacht niet dat zij hier vrank en vrij hun kans zullen gaan. We zullen een muur moeten slopen en als dat eerste doelpunt niet snel valt, komt het erop aan om rustig te blijven. Iedereen herinnert zich nog de thuismatch tegen Torhout. Die ploeg staat ook onderin, maar kwam hier wel met 1-2 winnen.” Jullie staan nu tweede, maar het gerucht circuleert dat leider Sparta Petegem geen licentie zou aanvragen. “Dat is dan hun probleem. Daar liggen wij absoluut niet van wakker. Elke club moet voor zichzelf uitmaken waar zijn limieten liggen en of het al dan niet baat heeft bij een promotie. Rupel Boom vraagt elk seizoen zijn licentie aan en is een ploeg met een gezonde ambitie. Op basis van de sportieve prestaties staat Sparta Petegem momenteel volkomen terecht op kop, want het verloor nog geen enkele

keer. We zullen over enkele maanden wel zien wie effectief wil promoveren en wie niet.”

Ploegnieuw­s: Cobos (enkel) moet rusten. Mertens was de voorbije dagen ziek en is twijfelach­tig.

Kern: Snyders, Van Den Driessche, Kerstenne, Lodders, De Paepe, Spaenhoven, Hens, Mertens, Put, Meseure, Laureys, Adesanya, Nkomb, Van Hoof, Janssens, Doncos en Houmani.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Yannick Lodders zoals u hem zondag niet zal zien, want hij heeft sinds donderdag  als gevolg van een uit de hand gelopen weddenscha­p  blonde haren.
FOTO TOM GOYVAERTS Yannick Lodders zoals u hem zondag niet zal zien, want hij heeft sinds donderdag als gevolg van een uit de hand gelopen weddenscha­p blonde haren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium