Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Titel is het enige dat telt”

Bij de profs mag Wout van Aert dan de grote favoriet zijn voor de titel, niet in alle categorieë­n op het BK in Koksijde is de topfavorie­t zo simpel aan te duiden. Bij de juniores bijvoorbee­ld belooft het zaterdagmi­ddag best een spannende race worden. Niel

-

“Volgens mij zijn we met een vijftal renners die kans maken op de titel”, zegt de renner uit Brecht. “En als alles voor mij meezit, moet de titel mogelijk zijn. Het is ook mijn enige doel van het seizoen. Vorig jaar in Oostende werd ik pas twaalfde, maar twee jaar geleden stond ik in Lille als tweede op het podium. Zo’n tweede plaats wil ik liever toch niet meer meemaken. Over mijn conditie ben ik best tevreden. In de kerstvakan­tie heb ik goed kunnen trainen. Vorig weekend werd ik in Leuven pas vijfde, maar dat had vooral met pech te maken. Ik keerde dan ook met een goed gevoel weer naar huis. Woensdag ben ik niet op verkenning geweest in Koksijde. Minstens drie uur in de auto zitten om dan enkele rondjes te trainen op een drukbezoch­t parcours, dat had ik er niet voor over. Ik heb het bij mijn wekelijkse woensdagtr­aining in Putte gehouden, waar ik eveneens op een zandparcou­rs kon trainen. We rijden vandaag om 15 uur ons BK. Ik heb dan ook nog thuis geslapen. Dat lijkt me ook ideaal, in je eigen bed slaap je toch nog altijd het beste. Vanmorgen krijgen we dan nog de kans om het parcours nog te verkennen. Al ken ik het al wel grotendeel­s. In oktober behaalde ik er nog een tiende plaats tijdens de wereldbeke­rwedstrijd. Ik voel me klaar om er vol tegenaan te gaan. Gezonde stress zal er wellicht wel wat bijzijn, maar dat mag geen hinderpaal zijn om vol voor het goud te gaan”, aldus de renner van IKO-Beobank.

Sander De Vet mikt op top tien

Brasschate­naar Sander De Vet liet de laatste weken enkele mooie resultaten optekenen, maar start in Koksijde toch niet meteen als kanshebber op de titel. “Ik besef zelf goed genoeg dat dat te hoog gegrepen is”, zegt de junior van het WAC-team. “Voor mij zou de top tien al mooi zijn. En mocht het allemaal wat meezitten, komt zelfs de top vijf in het vizier, maar dat zien we dan nog wel. Vorig weekend in Leuven eindigde ik op een tiende plaats en dat had veel te maken met een slechte start. Bovendien had ik er ook wat last van mijn rug. Hopelijk heb ik er in Koksijde geen hinder meer van. Normaal gezien kan ik goed door het zand rijden. Hopelijk helpt dat om een goed resultaat te rijden.” KAREL LEMMENS

 ?? FOTO NBEN ?? Niels Vandeputte. De renner uit Brecht, die zichzelf bij de favorieten rekent, zakt pas vandaag af naar het BK in Koksijde.
FOTO NBEN Niels Vandeputte. De renner uit Brecht, die zichzelf bij de favorieten rekent, zakt pas vandaag af naar het BK in Koksijde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium