Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sympathie voor een schoft

- (sv)

SATIRE American Made Tom Cruise, Sarah Wright

Zelfs wie zich – wij kennen dat – vaak doodergert aan Tom Cruise, moet toegeven dat het Scientolog­yboegbeeld vaak de ideale man is voor de job. Cruises tweede samenwerki­ng met regisseur Doug Liman, na SFfilm Edge Of To

morrow, is een satirische biopic rond Barry Seal. U kent Seal als randperson­age uit Narcos: een Amerikaans­e piloot die voor de CIA luchtbeeld­en ging maken van ZuidAmerik­aanse vijandige regimes, als bijberoep ook drugs begon te smokkelen voor het jonge Medellinka­rtel en daarna ook nog eens horden contra’s naar de VS vloog, waar ze werden getraind in de strijd tegen de Sandiniste­n in Nicaragua. Liman brengt dat verhaal met zwier en tempo in beeld, en lijkt daarbij geïnspiree­rd door de stijl van Martin Scorseses The Wolf Of Wall Street. Na DiCaprio speelt ook Cruise (55) met verve een sympathiek­e schoft, al hangt over zijn personage een waas van naïeve dommigheid die de film met onderkoeld­e lachmoment­en injecteert. Cruise ziet er weer zo belachelij­k jong uit, dat niemand een leeftijdsv­erschil van 21 jaar vermoedt met zijn filmechtge­note Sarah Wright.

 ?? FOTO UNIVERSAL PICTURES ?? Tom Cruise (55) ziet er zo in belachelij­k jong uit in American Made, dat niemand een leeftijdsv­erschil van 21 jaar vermoedt met zijn filmechtge­note Sarah Wright.
FOTO UNIVERSAL PICTURES Tom Cruise (55) ziet er zo in belachelij­k jong uit in American Made, dat niemand een leeftijdsv­erschil van 21 jaar vermoedt met zijn filmechtge­note Sarah Wright.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium