Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil op de verrassing spelen”

- (kle)

Ook bij de vrouwen maken de rensters uit onze regio kans op eremetaal in Koksijde. Bij de elite moet Loes Sels in staat zijn om een podiumplaa­ts te veroveren, bij de meisjes beloften maakt Marthe Truyen uit Bevel een mooie kans op de titel.

“We zijn met een viertal rensters die kans maken op de driekleur”, zegt Truyen. “Ik wist dit seizoen al vier wedstrijde­n te winnen. De laatste zege daarvan was vorige zondag nog in Bonheiden. Vorige maand zat ik even in een moeilijke periode, maar gelukkig is dat nu voorbij. Mijn conditie gaat duidelijk weer in stijgende lijn. Net op het juiste moment. Jinse Peeters, Axelle Bellaert en Suzanne Verhoeven worden mijn grootste concurrent­en. Zij hebben wellicht ook een streepje voor op mij, maar dat komt me niet eens zo slecht uit. Zo kan ik op de verrassing spelen en die rol ligt me wel. Er zal zondag misschien net iets meer stress bij komen kijken, maar dat hoort bij zo’n kampioensc­hap. Het zand mag voor mij geen obstakel vormen, op een goeie dag moet ik dat zeker aankunnen. Het is alleen jammer dat ik op dit moment ook net in mijn examens zit. Daarom dat ik pas vanavond naar de kust afreis, zodat ik eerst nog een hele dag kan studeren. Zondagmorg­en kan ik dan nog even het parcours gaan verkennen”, besluit de renster van Jeugd Cycling Team 99.

Mathis Avondts gaat voor vier op een rij

Bij de eerstejaar­snieuwelin­gen start Mathis Avondts als een van de grote favorieten in Koksijde. “Ik steek ook niet weg dat ik voluit voor de titel ga”, zegt de renner uit Kalmthout. “Drie jaar op rij was ik de beste bij de aspiranten, in Koksijde ga ik voor een vier op rij. Het wordt niet makkelijk, de concurrent­ie is groot, maar ik heb vertrouwen in mezelf. Tijdens de herfstvaka­ntie ben ik het parcours al eens gaan verkennen en dat beviel me wel. Pas zondagmorg­en ga ik voor de wedstrijd nog even opnieuw het parcours op. Ja, er zullen wel wat extra zenuwen aan te pas komen. Dat was de vorige jaren ook altijd het geval, maar toen is het elke keer goed afgelopen. Dat mag dus geen excuus zijn. In Leuven kreeg ik vorige zondag nog af te rekenen met kettingpro­blemen, maar die problemen zijn nu helemaal van de baan. Ik ben klaar voor de strijd.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium