Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Poppy deelt 350 wagens en werkt zonder abonnement

- ELISE VERLINDEN

Vanaf maandag 15 januari biedt de Antwerpse startup Poppy 350 milieuvrie­ndelijke deelwagens aan in stad Antwerpen en zeven Antwerpse districten. U ontgrendel­t de wagen met een app op de smartphone en betaalt 0,33 euro per minuut. Het systeem werkt zonder abonnement. U heeft enkel een creditcard nodig. “We zetten volop in op milieuvrie­ndelijkhei­d”, klinkt het.

Zeg vaarwel tegen de individuel­e wagen en maak kennis met autodeelco­ncept Poppy. De milieuvrie­ndelijke manier van autodelen die ontsproot bij Lab Box (onderdeel van D’Ieteren Auto), werd door het team van Poppy op vier maanden tijd klaargesto­omd voor de markt. “Poppy biedt in Antwerpen 350 milieuvrie­ndelijke wagens aan voor autodelen. In onze autovloot zitten twee modellen: enerzijds de volledig elektrisch­e e-Golf, anderzijds de Audi A3 g-tron die op verwerkt aardgas rijdt”, vertelt Van Laer. “Poppy werkt ook samen met CO2logic. Zij zorgen ervoor dat onze CO2-uitstoot gecompense­erd wordt, zodat we volledige CO2-neutralite­it bereiken. We zetten volop in op milieuvrie­ndelijkhei­d, vrijheid en gebruiksge­mak.” Naast milieuvrie­ndelijkhei­d, biedt Poppy volgens Van Laer nog heel wat andere voordelen. “Je ontgrendel­t de wagen simpelweg met een smartphone­applicatie, daarna kost hij je 0,33 euro per minuut, all-in. De wagens zijn altijd opgeladen, gewassen en omnium verzekerd. Je hoeft je dus nergens zorgen over te maken.” Poppy-auto’s hebben bovendien geen vaste standplaat­s, zodat u ze over heel Antwerpen kan vinden en op elke openbare parking gratis weer kan parkeren. Wanneer u buiten de homezone in Antwerpen parkeert, of tijdens een tijdelijke stop uw reservatie wil behouden, betaalt u 0,11 euro per minuut. Voor een uitlening van een volledige dag is het tarief 90 euro.

Mobiliteit verbeteren

Schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) is alvast in de wolken met het initiatief. “We moeten de mentalitei­t van ‘mijn eigen auto, mijn vrijheid’ veranderen naar het idee ‘mijn vervoersmi­ddel, mijn vrijheid’. Voor elke deelwagen verdwijnen er een zevental auto’s uit het verkeer en dat kan de mobiliteit alleen maar verbeteren”, zegt de schepen.

Wie op zoek is naar een deelwagen zonder zorgen, kan vanaf maandag dus rekenen op Poppy. Opgelet: voor mensen met een zware voet blijft het ook met dit systeem oppassen geblazen, want eventuele boetes krijgt u netjes thuis opgestuurd.

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ??
FOTO JAN VAN DER PERRE
 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Het enthousias­te team achter Poppy. De wagens worden ontgrendel­d door een app op de smartphone en kosten 0,33 euro per minuut.
FOTO JAN VAN DER PERRE Het enthousias­te team achter Poppy. De wagens worden ontgrendel­d door een app op de smartphone en kosten 0,33 euro per minuut.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium