Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze overname stelt ons gerust”

-

“Onze club blijft in Belgische handen en bovendien blijft het huidige bestuur zitten. Dat is bijzonder goed nieuws”, zegt Nick, supporter van KFCO Beerschot Wilrijk.

In café Change, recht tegenover de hoofdingan­g van het Olympisch Stadion op het Kiel, wordt opgelucht gereageerd op de overname van hun club door hoofdspons­or DCA. Sommige supporters vreesden voor een “schimmige investeerd­er” en zagen de demonen uit het verleden opnieuw opduiken. “Nog eens een faillissem­ent of financiële problemen, dat hadden we echt niet meer aangekund”, klinkt het.

Geruststel­lend

“Dit leeft enorm onder de supporters. Iedereen beseft dat de club investeerd­ers nodig heeft. Maar niet ten koste van alles. De angst dat we onze eigenheid zouden verliezen was groot. Met DCA heeft Beerschot volgens mij een zeer goede keuze gemaakt. Het is een Belgisch bedrijf dat onze club al kent als sponsor. Als je mensen uit een ver land binnenhaal­t, moet je maar afwachten wat hun intenties zijn. Deze overname stelt mij gerust”, zegt Nick.

Flinke stap vooruit

In het café wordt instemmend gereageerd en het bestuur krijgt schouderkl­opjes. “Die mensen hebben de afgelopen vijf jaar ontzettend knap werk geleverd en dat doen ze nog steeds. Ik kan me voorstelle­n dat het niet vanzelfspr­ekend is om goede investeerd­ers binnen te halen. Maar het is hun wel gelukt. Met deze overname kan Beerschot flinke stappen vooruit zetten. Misschien zelfs vroeger dan de meeste supporters hadden durven hopen”, aldus nog Nick.

 ?? FOTO GMAX AGENCY ?? Supporter Nick aan de bar van café Change: “Dankzij deze overname kan Beerschot flinke stappen vooruit zetten.”
FOTO GMAX AGENCY Supporter Nick aan de bar van café Change: “Dankzij deze overname kan Beerschot flinke stappen vooruit zetten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium