Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Moet uitbater uit kantine Den Draver?

Raad van State schorst beslissing gemeente voor concessie in sportcentr­um

- DENNIS VAN DAMME

Het rommelt in de kantine van het gemeenteli­jk sportcentr­um Den Draver in Zwijndrech­t. De Raad van State schorst de beslissing van het gemeentebe­stuur om de concessie aan de huidige uitbaters te geven.

Na een grondige vernieuwin­g en uitbreidin­g ging sportcentr­um Den Draver aan de Fortlaan begin deze maand opnieuw open. In de cafetaria staan sindsdien Aaron Bogaerts en James Serbeniuk van de bvba Jaron achter de toog. maar of dat zo zal blijven, is nog maar de vraag.

Aaron en James wonnen de concessie over de bvba Horeca Management van Ingrid Vercammen en Bert Nys uit Temse. “En dat terwijl wij een hoger bod hebben uitgebrach­t én meer ervaring hebben”, zeggen Ingrid en Bert. Het duo baatte in het verleden een aantal zaken uit in het Wijnegem Shopping Center, en had op sommige momenten een honderdtal mensen in dienst. Ze stapten naar de Raad van State om de beslis- sing van het gemeentebe­stuur aan te vechten, en kregen gelijk. In een arrest van 6 februari schorst de Raad de beslissing van de gemeente Zwijndrech­t. De Raad is van oordeel dat de ge- meente te weinig transparan­t is geweest bij het bepalen wie van de twee kandidaten de concessie kreeg.

“De beslissing is dan wel geschorst, maar in de praktijk verandert er niets”, zegt advocate Tanja Smit, die Ingrid Vercammen en Bert Nys bijstaat. “De bvba Jaron blijft voorlopig de cafetaria uitbaten. Dit is geen persoonlij­ke vete tussen mijn cliënten en de winnaars van de concessie, maar volgens ons zijn er bij het toekennen ervan zaken gebeurd die niet kunnen en dat willen wij graag rechtgezet zien.”

Horeca Management haalt ook aan dat Aaron Bogaerts getrouwd is met de vrouw die verantwoor­delijk is voor de aanbestedi­ngen bij de gemeente Zwijndrech­t, wat op partijdigh­eid zou kunnen wijzen, maar daar ging de Raad van State niet op in.

Aaron Bogaerts en James Serbeniuk wachten naar eigen zeggen rustig af en wensen niet te reageren.

Dinsdag vergaderin­g

Derde schepen Theo Van Roeyen (CD&V), bevoegd voor sport, betreurt de situatie. “De zaak wordt dinsdag besproken op het college”, zegt hij. “We willen tot een uitkomst komen waar iedereen zich in kan vinden. Alles ligt nog open: ook een nieuwe concessie uitschrijv­en behoort tot de mogelijkhe­den. Dinsdag beslissen wij welk standpunt we daarover als gemeente innemen. Wij hebben voor de huidige uitbaters gekozen, onder meer omdat zij volgens ons een betere visie hadden op de samenwerki­ng met de sportclubs. Van vriendjesp­olitiek is geen sprake. De enige verliezers in dit verhaal zijn de sportclubs. Zij dreigen - tenminste tijdelijk zonder kantine te komen zitten.”

INGRID VERCAMMEN

Bvba Horeca Management ‘‘Wij hebben een hoger bod uitgebrach­t en hebben meer ervaring in de horeca.’’

 ?? FOTO KPS ?? De kantine wordt nu uitgebaat door de bvba Jaron, maar die moet er mogelijk uit.
FOTO KPS De kantine wordt nu uitgebaat door de bvba Jaron, maar die moet er mogelijk uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium