Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Giants doen schitteren­de zaak

Nog wat steviger op tweede plaats na winst in topper en nederlaag van concurrent Okapi Aalstar

-

Telenet Giants Antwerp heeft een schitteren­de zaak gedaan. Zelf won het de topper tegen Charleroi, terwijl Okapi Aalstar onderuit ging bij Limburg United. Dat maakt dat de Giants alleen op de tweede plaats staan en al twee overwinnin­gen meer tellen dan Charleroi, Bergen en Okapi Aalstar.

Telenet Giants Antwerp heeft bovendien één wedstrijd (thuis tegen rode lantaarn Leuven) minder afgewerkt.

“We blijven op schema voor de tweede plaats”, aldus Dave Dudzinski. “We beseffen dat het hard knokken zal worden, maar we hebben alles in eigen handen.”

Telenet Giants Antwerp speelde zonder Jason Clark en nieuwkomer Tremmell Darden, die pas vandaag arriveert. “Ik kreeg een inspuiting in de voet en moet een week rusten”, aldus Clark. “Als alles volgens schema verloopt, ben ik er op 3 maart tegen Limburg United opnieuw bij.”

Met ook nieuwkomer Tremmell Darden kan Telenet Giants Antwerp au grand complet op zoek gaan naar die belangrijk­e tweede plaats na de reguliere fase, die recht geeft op een rechtstree­kse plaats in de laatste voorronde van de Champions League.

Coach Roel Moors besefte na de wedstrijd dat zijn jonge Giants nog veel werk voor de boeg hebben. “Ik zag nog vele werkpunten in een partij die niet groots was. De reactie na het eerste kwart was wel scherp. We waren dominant in de rebound (35-23), lukten onze driepunter­s (12 op 25) en toonden ons fysiek.”

Met negen spelers die scoorden, van wie vier in de dubbele cijfers, mag Telenet Giants Antwerp spreken van een collectiev­e prestatie. Mooi is ook dat van de 84 punten er 37 van Belgische makelij waren. Hans Vanwijn (14 punten, 6 rebounds, 6 assists), Paris Lee (14 punten, 6 assists), Dave Dudzinski (13 punten, 7 rebounds) en Tyler Kalinoski (12 punten, 5 rebounds) waren de sterkhoude­rs en loodsten de Giants tegen een gretig Charleroi naar een 84-78overwinn­ing. Bij de Spirous kondigde de nieuwe general manager Sébastien Bellin aan dat er enkele nieuwe buitenland­ers worden verwacht. Zeker als vervanging voor de onfortuinl­ijke Seth Tuttle. De Amerikaans­e power forward liep een zware voetblessu­re op. “Waarschijn­lijk een breuk, zodat we Tuttle zeker moeten vervangen”, zei coach Brian Lynch.

Geen Moors bij Belgian Lions

Roel Moors vertrek vandaag niet mee met de Belgian Lions naar Bosnië en nadien Frankrijk. Moors, assistent-coach van bondscoach Eddy Casteels, moet een operatie aan de knie (gescheurde meniscus) ondergaan en mist dus de twee WK-kwalificat­iewedstrij­den. In juni is hij opnieuw beschikbaa­r bij de Belgian Lions. Met Thomas Akyazili, Hans Vanwijn en Ismael Bako zijn er wel drie spelers van de Giants in de selectie van de Lions.

 ??  ?? Thomas Akyazili in duel met Jack Gibbs.
FOTO GOYVAERTS
Thomas Akyazili in duel met Jack Gibbs. FOTO GOYVAERTS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium