Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dragons herneemt met vlotte zege

- (jbr)

Landskampi­oen Dragons versloeg op eigen veld Leuven met 41. De Brasschate­naren verstevige­n zo hun tweede plaats en mogen stilaan aan de playoffs gaan denken.

Dragons kon tegen Leuven tot 3-0 uitlopen. Alexander Hendrickx opende de score op strafcorne­r. Dan zorgde Florent Van Aubel met twee treffers voor de 3-0. Leuven kwam even terug in de wedstrijd, maar Felix Denayer nam met een vierde doelpunt alle twijfels weg. “We hebben de periode na de winterstop goed ingezet. We speelden goed gefocust en dat moeten we zo houden voor de Euro Hockey League, waarvoor we op 31 maart tegen Bloemendaa­l spelen”, zegt Brasschate­naar Alexander Hendrickx.

Beerschot deed een goede zaak door te gaan winnen bij hekkenslui­ter Pingouin. Dockier en Derks brachten Beerschot op 0-2. Een late tegentreff­er van Pingouin kon de bezoekers niet meer verontrust­en. Beerschot klimt zo naar een veilige negende plaats in het klassement.

De topper tussen Leopold en Watducks werd gewonnen door de jongens uit Waterloo. Watducks behoudt daardoor een voorsprong van drie punten op Dragons.

Bij de vrouwen haalde Braxgata stevig uit bij Racing. De meisjes uit Boom wonnen met 1-5 in Brussel en verstevige­n hun tweede plaats. Dragons en Antwerp, die een verbeten strijd leveren voor de vierde plaats, wonnen allebei hun thuiswedst­rijd. Dragons versloeg Leuven met 3-0 en Antwerp won met 2-0 tegen Wellington. Dragons en Antwerp delen de vierde plaats.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium