Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Voorwaarts duwt leider ‘on the buzzer’ in het verlies

-

Koploper Borgerhout/GW is met 2120 onderuit gegaan bij Voorwaarts. Julie Caluwé scoorde het winnende doelpunt on the buzzer, maar onverdiend was dat niet, omdat Voorwaarts op een bepaald ogenblik met 114 leidde.

Joran Struyf was als invallende Voorwaarts­coach - Gert Degenaers was met skivakanti­e - in zijn nopjes. “Leuk hé. Extra punten en een stapje dichter bij waar we willen zijn, in Herentals. We hadden de wedstrijd volledig onder controle en ik had het gevoel dat we konden winnen. Na een hele wedstrijd aan de leiding te hebben gestaan gaven we het in de slotfase bijna weg. Maar dan was daar Julie Caluwé. We scoorden trouwens met de hele ploeg. Op de buzzer prikte ze het winnende doelpunt binnen en dan is het dolle vreugde voor het hele team.”

“We misten de start”, treurde Borgerhout­coach Jan de Jager. “Bovendien was Voorwaarts heel scherp. “De tweede helft knokten we er stevig voor en met enkele wissels kenden we nog bijna succes, maar dan was Julie Caluwé daar. Maar goed, we moeten nu nog niet héél goed zijn, dat moet pas in Herentals.”

Toen het eindsignaa­l onmiddelli­jk na het winnende doelpunt van Julie Caluwé weerklonk, was het volle euforie op het terrein en op de tribune. Caluwé: “We hadden nog vier wedstrijde­n voor de boeg en dat zijn, aangezien we nu op de zevende plaats staan, alle vier finales voor ons. We leefden heel intens naar deze wedstrijd toe en dat zal bij de volgende drie niet anders zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium