Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Elke speler wil graag weten waar hij aan toe is”

Jef Snyders en co pakken op SintNiklaa­s met z’n negenen toch nog de zege

-

Rupel Boom pakte zaterdag de drie punten op bezoek bij SintNiklaa­s. Het was een geanimeerd­e partij met een beklijvend slot waarin nog drie rode kaarten vielen.

Het is al de tweede keer in 2018 dat de Steenbakke­rs op verplaatsi­ng winnen ondanks een numerieke minderheid. In Londerzeel ging het in de slotfase met tien tegen elf nog van 2-2 naar 2-3. Zaterdag eindigde de partij met negen tegen tien.

“Er vielen drie rode kaarten in één fase”, vertelt de Boomse doelman Jef Snyders. “Zoiets heb ik nog maar zelden meegemaakt. Cobos ging iets te stevig in de tackle en kreeg meteen rood. In het tumult dat daarop volgde, sloot de scheidsrec­hter nog twee spelers uit, een van elke ploeg. Bij ons vloog ook Yannick Put eraf, zodat we plots nog slechts negen spelers overhielde­n. Net als op Londerzeel kon Laureys na een snelle uitbraak de zege toch nog veiligstel­len. Ik vind niet dat we goed hebben gespeeld, maar net daarom is dit een mooie overwinnin­g. Vorige week waren we op Temse technisch de betere ploeg, maar toen verloren we. Hopelijk lanceert deze overwinnin­g ons terug een beetje. De timing is alvast goed, want we beginnen de derde periode met een uitoverwin­ning.”

Onrust

De voorbije weken maakte het bestuur van Rupel Boom bekend dat het budget volgend seizoen omlaag gaat. Binnen de spelersgro­ep zorgde dat uiteraard voor wat onrust.

“Elke speler wil graag weten waar hij aan toe is”, aldus Snyders. “De spelers die einde contract zijn in de eerste plaats. Zij vragen zich af of er nog plaats voor hen is met het oog op volgend seizoen en aan welke condities ze eventueel kunnen blijven. Maar ook de spelers die nog een doorlopend contract hebben, zoals ikzelf, zitten met vragen. Want je wil uiteraard weten hoe ambitieus de ploeg nog is naar de toekomst toe. Het feit dat Urbain Spaenhoven blijft, stelt me in zekere zin wil gerust. Ik werk nu al vijf jaar samen met de coach en kan me niet voorstelle­n dat hij akkoord gaat met een meelopersr­ol voor Rupel Boom.”

“Ik vind het zelf geen probleem om met jonge spelers te werken, zolang er maar een zeker evenwicht in de kern is. Ook in het voetbal geldt de wet van vraag en aanbod. Als er een sponsor afhaakt, is het logisch dat de club daar de gevolgen van draagt.”

 ??  ?? Jonas Laureys (links) met Arne Emmaneel. Laureys scoorde de derde goal voor Rupel Booms.
FOTO NBEN
Jonas Laureys (links) met Arne Emmaneel. Laureys scoorde de derde goal voor Rupel Booms. FOTO NBEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium