Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een goaltje doet altijd deugd”

Khalid Moussaoui knalt City Pirates naar 9 op 9

-

City Pirates had in Duffel genoeg aan een late goal van Khalid Moussaoui om drie punten bij te schrijven. De derde opeenvolge­nde zege intussen, die de club op een gedeelde vijfde plaats brengt.

Het treffen aan de Duffelse Rooienberg kwam op geen enkel moment in aanmerking voor een schoonheid­sprijs. Het zal City Pirates worst wezen. In een wedstrijd die arm was aan kansen trokken de Merksemnar­en na negentig minuten aan het langste eind.

“Op dit veld viel onmogelijk deftig te voetballen”, beoordeeld­e Khalid Moussaoui. “De bal hobbelde voortduren­d, een deftige combinatie op poten zetten, was nagenoeg onmogelijk. Geen evidentie voor een ploeg die zijn thuismatch­en op een kunstgrasv­eld afwerkt. We hebben geprobeerd om er het beste van te maken, maar het klopt dat de match geen hoogvliege­r was.”

En dus zou een bevlieging van Moussaoui volstaan om diep in de tweede helft de punten mee naar Merksem te smokkelen.

“Straf dat deze oude krijger het nog moest doen”, grapte Moussaoui. “Neen, ik werd fraai in het straatje gestuurd, maar thuisdoelm­an Hofmans deed het op zijn beurt voortreffe­lijk. Hij deed me fel naar de buitenkant uitwijken, maar gelukkig kreeg ik de bal nog binnen. Al bij al verdienden we dat doelpunt ook. Voor rust vond ik FC Duffel wel aardig meevoetbal­len, maar na de pauze waren de betere kansen voor ons. En ja, die goal doet me ook persoonlij­k deugd. Het is een opsteker en geeft extra vertrouwen. Dat neemt overigens met de week toe in onze groep.”

Met zijn recente negen op negen zet City Pirates zijn opmars in het klassement alvast onverstoor­d verder.

“We staan nu in de subtop en het moet de ambitie zijn om ons daar definitief te parkeren. Na de jaarwissel­ing verloren we enkel van Thes Sport, een ploeg die een maatje te groot was voor ons en zich tot kampioen zal kronen. Maar voor het overige legden we een heel mooi parcours af. Dat moeten we nu proberen aan te houden. Een paar positieve of minder gunstige resultaten maken in deze reeks immers snel een wereld van verschil.”

Komend weekend wacht City Pirates alvast opnieuw een erg zware klus met de komst van Bocholt. Winst tegen de Limburgers doet Moussaoui en co alweer een klim in het klassement maken. “Dat klopt, maar laten we maar heel geconcentr­eerd blijven. Bocholt is een goed voetballen­d geheel. We zullen dus top moeten zijn om een gunstig resultaat neer te zetten.”

 ??  ?? Khalid Moussaoui (links) met Adam Burnaby. Moussaoui scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd voor City Pirates op FC Duffel.
FOTO
GOYVAERTS
Khalid Moussaoui (links) met Adam Burnaby. Moussaoui scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd voor City Pirates op FC Duffel. FOTO GOYVAERTS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium