Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Doelpunt dat me nog heel lang zal bijblijven”

Berthe Mertens houdt Wuustwezel met goal in slotfase op kampioenen­koers

-

Wie houdt Wuustwezel van de titel in tweede provincial­e? Olmen deed gisteren een meer dan verdienste­lijke poging om de leider van de zege te houden, maar ging in de slotfase toch onderuit. Meteen goed voor de achtste Wuustwezel­se zege op rij. Held van de namiddag: Berthe Mertens, auteur van de winning goal.

“Geweldig dat ik vlak voor tijd toch nog voor dat doelpunt kon zorgen”, zegt Mertens. “Dit zal ik wellicht niet snel meer meemaken. Dit is een doelpunt dat me nog heel lang zal blijven. Het is echt een belangrijk­e goal die ons op titelkoers houdt. We waren bewust afwachtend aan de wedstrijd begonnen. We lieten Olmen komen om daarna toe te slaan. Zo hadden we voor rust de beste kansen, maar hun doelman stond sterk te spelen.”

Na de rust kon Wuustwezel dan wel vrij snel te score.

“Daarna hadden we kans om de kloof verder uit te diepen, maar we vergaten om de match helemaal dood te maken. Plots begon Olmen zwaar druk te zetten en zo kwam het zelfs verdiend langszij. Even dreigde het fout te lopen, tot ik dan toch wist te scoren. Meteen goed voor een erg belangrijk­e zege.”

Ook Thijs Schrauwen genoot van de late winst. “Op een bepaald moment kon het alle kanten uitgaan”, zegt Schrauwen. “De eerste helft waren we volledig baas, maar vergaten we te scoren. Na de rust had Olmen even uitzicht op de zege. Maar we zijn er altijd in blijven geloven. En dan is het leuk om toch nog die zege te pakken.”

Schrauwen en co slaan Olmen meteen op zes punten achterstan­d. Toch blijft de verdediger op zijn hoede. “Het zal tot de allerlaats­te wedstrijd spannend blijven. We zullen elke week opnieuw geconcentr­eerd moeten blijven spelers. Hopelijk tekenen er binnenkort nog wat spelers bij, want voorlopig ben ik zowat de enige die hier nog een contract heeft volgend seizoen.”

 ??  ?? FOTO KOEN FASSEUR Maxim Bevers wordt op de huid gezeten door Glenn Mellebeek van Olmen. Wuustwezel deed tegen de Kempenaars een uitstekend­e zaak in de strijd voor de titel.
FOTO KOEN FASSEUR Maxim Bevers wordt op de huid gezeten door Glenn Mellebeek van Olmen. Wuustwezel deed tegen de Kempenaars een uitstekend­e zaak in de strijd voor de titel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium