Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het blijft een gewonnen punt”

Rits en Coosemans nemen vrede met een gelijkspel

- (thst)

Net als bij coach Denis van Wijk overheerst­e bij de spelers van KV Mechelen tevredenhe­id. Uitblinker Mats Rits en doelman Colin Coosemans koesteren het punt, ook al hadden het er drie kunnen zijn. “De opeenvolgi­ng van resultaten zorgt voor vertrouwen.”

Met een assist en een doelpunt was Mats Rits de exponent van de quasi perfecte eerste helft van KV Mechelen in de Ghelamco Arena. “Alles klopte voor de rust. We stonden goed, gaven nauwelijks iets weg en waren zelf levensgeva­arlijk bij elke tegenprik. Onze eerste kansen maakten we allebei af. Als je dan met 0-2 kan gaan rusten tegen een ploeg die thuis negen keer op rij gewonnen heeft, is dat een serieuze opsteker.”

Na de rust werd het pompen of verzuipen voor KV. “Door hun aanpassing naar een ander systeem kregen ze controle over het middenveld. Met zoveel druk weet je dat er kansen komen. Jammer genoeg gingen er twee van binnen”, aldus Coosemans. Net voor de 2-2 van Yaremchuk gaf de doelman zijn team een broodnodig­e adempauze door te blijven liggen na een botsing met Bronn. “Het doet nog altijd pijn hoor

(grijnst). Ach, als het warm wordt, moet je soms wat tijd nemen. Het was goed dat de jongens op dat moment even de kopjes bij elkaar konden steken, want we hadden het moeilijk.”

De gelijkmake­r kon Coosemans even later niet vermijden, maar net toen het Mechelse schip helemaal dreigde te kapseizen, pakte de doelman uit met een cruciale redding op een grote kans voor Chakvetadz­e. “Die redding maakte iets goed, maar toch ben ik vooral ontgoochel­d omdat ik toch weer twee keer geklopt werd. Soms heb ik naar mijn eigen gevoel te weinig impact op onze matchen. Dat is frustreren­d. Maar een gelijkspel op AA Gent is en blijft een gewonnen punt.”

Dat vond ook Mats Rits, gisteren goed voor een goal én een assist. “Uiteindeli­jk moeten we tevreden zijn met dit punt. De 0-2 aan de rust was verdiend, maar in de tweede helft was Gent gewoon sterker. Op Anderlecht (2-2, red.) hadden we het meer verdiend om te winnen dan hier. Met drie punten hadden we een grote, belangrijk­e stap kunnen zetten. Met één puntje schieten we iets minder op, maar het telt wel. Het is vooral de opeenvolgi­ng van resultaten die vertrouwen geeft. We blijven in die positieve flow zitten. Die moeten we proberen vast te houden tot op het einde.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium