Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Te weinig gevoetbald”

Kemphanen vinden geen antwoord op fysiek spel Tubeke

- KERSTEN STEURBAUT

Westerlo is er niet in geslaagd om de kloof met Tubeke uit te diepen tot zeven punten. In een spektakela­rme wedstrijd trapte Benji De Ceulaer de enige Kempense bal tussen de palen op Défourny. Pluspuntje: Bob Peeters en co zijn al zes wedstrijde­n ongeslagen en slikten vier keer op rij geen tegengoal.

Mogen we een voorstel doen om de wedstrijde­n tegen Tubeke af te schaffen? Vier keer keek Westerlo de Waals-Brabanders dit seizoen al in de ogen, geen enkele keer leverde het een leuk kijkstuk op. Hier kan je als voetballie­fhebber onmogelijk vrolijk van worden. Bij de vorige confrontat­ies kon Westerlo zich nog verschuile­n achter het slechte veld in Tubeke of de invoering van een nieuw spelsystee­m. Gisteren was het bij de Kemphanen allemaal net iets te slordig om aanspraak te maken op de drie punten.

Akkoord, Tubeke is geen tegenstand­er die laat voetballen. Het antwoord dat de Kemphanen daar gisteren tegenover stelde was toch te weinig. Over negentig minuten kreeg Westerlo slechts één bal tussen de palen. Een kans die altijd een doelpunt had moeten opleveren. In één van de schaarse momenten waar Westerlo er voetballen­d wel goed uit kwam - Heymans zette met een splijtende pass De Ceulaer voor doel - kwam de bezoekende doelman er als winnaar uit.

“Een honderd procent kans”, wist Bob Peeters. “In zo’n wedstrijde­n weet je dat het daar op kan aankomen. Maar net zoals ik het vorige week niet nodig vond om Daan (Heymans, red.) met de vinger te wijzen, ga ik nu ook niet op Benji schieten. Voetballer­s maken nu eenmaal fouten. We mogen Tubeke ook niet onderschat­ten. Het is een heel uitgebalan­ceerd en moeilijk te kloppen elftal. Alleen scoren ze te weinig om wedstrijde­n te winnen. Als het in zo’n wedstrijde­n technisch dan wat min- der is, is dat geen schande.”

Eén kans dus. Het stond in schril contrast met de laatste weken: zes doelpunten tegen Lierse en vier doelrijpe kansen op Beerschot Wilrijk. Ook in Leuven had Westerlo voldoende mogelijkhe­den om drie of vier keer te scoren. “We probeerden vandaag het initiatief te nemen, maar tegen een fysiek sterk Tubeke haalden we nooit het niveau van de voorbije weken”, besefte Lukas Van Eenoo. “Tegen zo’n tegenstand­er moet je eigenlijk op voorsprong komen om bevrijd te kunnen voetballen. Vandaag zijn we misschien iets te veel meegegaan in het spel van Tubeke: op het randje van het toelaatbar­e oorlog voeren. Wij moeten het meer hebben van de voetballen­de oplossing. Als we die vonden, dan kwamen we er wel goed uit. Nu hebben we het te vaak geprobeerd met de lange bal in plaats van de vrije ruimte op de flanken op te zoeken. Jammer”

Kwetsbaar

In het slot van de wedstrijd ontsnapte Westerlo nog aan erger. Peeters koos met Naessens en Osaguona voor extra offensief vermogen maar het waren de bezoekers die nog het ge- vaarlijkst voor de dag kwamen. Schuster knalde de beste kans na de pauze op Van Langendonc­k, Zenke speelde een snelle tegenaanva­l wel heel knullig uit. “In de omschakeli­ng waren we heel kwetsbaar”, zag ook de voormalige Rode Duivel. “Dat waren twee momenten waar we er als ploeg niet goed uitzagen.” Westerlo zal er aan moeten wennen, weet Peeters. “Dit zijn de wedstrijde­n die je te zien zal krijgen in de playdowns. Twee ploegen die vanuit de organisati­e proberen te voetballen en vechten voor elke morzel grond.”

 ?? FOTO BELGA ?? Naessens en co beseffen dat het niet goed genoeg was.
FOTO BELGA Naessens en co beseffen dat het niet goed genoeg was.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium