Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ben blij dat ik terug ben”

- (basp)

Hans Nuyts en Britt Vanthillo, allebei van AC Break, hebben gisteren de veldloop van Essen op hun naam geschreven.

In de eerste twee rondjes bleef er een kopgroepje van vijf samen op het goed beloopbare parcours op de Rouwmoer. Toen Nuyts en Goderis iets voor halfweg het tempo iets verhoogden, moest de rest passen. In de voorlaatst­e ronde schudde Nuyts langzaam maar zeker Goderis af. Na ruim 9,5km crossen in 32’49 was de buit binnen. De luid aangemoedi­gde ESAK-atleet Niels Goderis (33’00) mocht als tweede mee op het podium. Ben Kerremans (34’04) werd op grote achterstan­d derde.

“Dit deed heel veel deugd. Het was echt een plezante wedstrijd”, straalde Nuyts. “Voor mij was het na wat blessures de eerste wedstrijd sinds ik in september een race in Kalmthout liep. Daar was het ook spannend duel met Niels. Ik ben blij dat ik terug ben. Hopelijk kan ik de lijn nu doortrekke­n.”

Bij de vrouwen boekte Britt Vanthillo een vlotte zege. De uit Essen afkomstige loopster (vorig jaar naar Ekeren verhuisd) domineerde van start tot finish. Ze won in 17’55 met een dikke anderhalve minuut voorsprong op haar moeder Els Van Hooydonk. Na een resem dichte ereplaatse­n schoot de viceprovin­ciaal kampioene cross voor het eerst raak dit cross-seizoen.

In de korte cross (3km) testte Jochem Vermeulen met succes z’n benen één week voor het BK. De klasbak uit Kapellen snelde onbedreigd naar de zege.