Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vooral het goede gevoel stemt mij tevreden”

Sam Van de Mieroop wordt derde in totaal en pakt clubtitel bij Steeds Vooraan Kontich

- LEON CEULEMANS

Aan het einde van vorig seizoen moest hij als prof nog opkrassen bij Pauwels Sauzen Vastgoedse­rvice, maar Gerry Druyts is duidelijk niet bij de pakken blijven zitten. Gisteren was de broer van de fietsende zusjes Druyts, vanaf dit seizoen elite zonder contract bij Balen BC, in een spurt de snelste in het gezamenlij­k gehouden clubkampio­enschap van Steeds Vooraan Kontich, Balen BC en WC Dijlespurt­ers. Schotenaar Sam Van de Mieroop pakte als derde de titel bij SV Kontich. “Vooral het gevoel stemt mij tevreden”, aldus die laatste.

Het clubkampio­enschap voor elite zonder contract en beloften startte wegens een hinderlijk geparkeerd voertuig met een halfuur vertraging en werd ook met zestien kilometer ingekort. Eens de renners de weg opgestuurd waren, ontbrandde de strijd in alle hevigheid, met vooral de renners van Balen BC in een hoofdrol. Uiteindeli­jk was het Gerry Druyts die na een sterke wedstrijd in een spurt met vijf zijn favorieten­rol waarmaakte. Kurt Geysen, die andere kanshebber en clubgenoot, werd tweede. In diens spoor volgde Sam Van de Mieroop als derde. Hij was zo meteen ook de beste renner van Steeds Vooraan Kontich.

“Zo’n titel winnen is mooi meegenomen, maar ik was vooral tevreden met het gevoel dat ik achteraf had”, aldus Van de Mieroop. “Ik streed de hele koers mee in de frontlinie, pas in de finale moest ik buigen voor de twee renners van Balen BC.”

Thomas Vanherrewe­ghe pakte als vijftiende op acht minuten de clubtitel bij de Dijlespurt­ers. Balen BC domineert ook bij de jeugd

Ook bij de junioren en de nieuweling­en was een hoofdrol weggelegd voor de renners van Balen BC. Bij de junioren stond er geen maat op Remco Evenepoel. Cedric Rypens eigende zich als derde de clubtitel bij Steeds Vooraan Kontich toe. Jarne Michielsen toonde zich in een spurt voor de zevende plaats iets sneller dan Ruben Candries en werd daarmee clubkampio­en van de Dijlespurt­ers.

Bij de nieuweling­en ging de zege en de titel bij Balen BC naar Luca Van Hout. Nils Verheyen werd in deze categorie clubkampio­en bij Steeds Vooraan Kontich, Thomas Coenen bij de Dijlespurt­ers.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Gerry Druyts steekt zijn tong uit naar de camera. De renner, die gisteren al meteen het clubkampio­enschap in Rumst op zijn naam schreef, voelt zich bij Balen BC duidelijk opnieuw goed in zijn vel.
FOTO GOYVAERTS Gerry Druyts steekt zijn tong uit naar de camera. De renner, die gisteren al meteen het clubkampio­enschap in Rumst op zijn naam schreef, voelt zich bij Balen BC duidelijk opnieuw goed in zijn vel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium