Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Fijn om voor eigen rekening te werken”

Yassine Abid (31) werft nu zijn eerste werknemers aan

-

Yassine Abid (31) heeft in maart vorig jaar samen met zijn kompaan Marc Van Strydonck (31) het bedrijf Aeroplane opgericht in Mechelen. “Na anderhalf jaar in bijberoep durfden we de stap naar het voltijdse ondernemer­schap te zetten.”

Yassine en Marc maken op hun computers virtuele realiteits­modellen van allerlei producten, bijvoorbee­ld van sorteermac­hines.

“Het bedrijf dat die sorteermac­hines maakt, verkoopt ze aan bedrijven uit de voedingsin­dustrie, die er bijvoorbee­ld slechte frieten of foute gummibeert­jes mee van de productieb­and weren”, zegt Yassine.

“Vroeger moest onze klant die loodzware sorteermac­hines meesleuren naar allerlei conferenti­es. Dankzij ons 3D-model kunnen ze bezoekers van die conferenti­es een virtuele realiteits­bril laten opzetten, waardoor ze op een computersc­herm de werking van zo’n machine in detail en in slow motion kunnen zien.”

Geen spijt

Yassine heeft geen spijt van zijn keuze voor het ondernemer­schap. “We hebben het eerst anderhalf jaar in bijberoep gedaan”, zegt Yassine. “In die tijd kregen we meer zelfvertro­uwen en ebde het risico om een eigen zaak te starten steeds meer weg. We raakten ook stilaan vertrouwd met het papierwerk dat erbij kwam kijken. Het is fijn om nu voor eigen rekening te werken. We willen zelfs onze eerste twee werknemers aanwerven.”

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Yassine Abid heeft met Aeroplane een eigen virtual reality-bedrijf opgericht.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS Yassine Abid heeft met Aeroplane een eigen virtual reality-bedrijf opgericht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium