Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Open Vld wil “gewoon doen”

Liberalen lanceren campagnesl­ogan

-

De Open Vld-top lanceerde gisteren de campagne voor de gemeentera­adsverkiez­ingen. De slogan voor oktober? “Gewoon doen.” En dat advies namen ze op sociale media ter harte: er verschenen al tal van parodieën op de slagzin.

In een loods in het landelijke Huldenberg konden de lokale afdelingsb­esturen van Open Vld hun promomater­iaal met de slogan “Gewoon doen” komen ophalen. De meeste aanwezigen zagen het als een goede gelegenhei­d om de militanten al eens warm te maken in de aanloop naar 14 oktober. Inhoudelij­k werden er geen programmap­unten voorgestel­d. “We willen vooral uitpakken met onze ingesteldh­eid”, zegt voorzitste­r Gwendolyn Rutten. “Wij liberalen stropen de mouwen op. De inhoudelij­ke campagne laten we over aan onze afdelingen. We willen niet van bovenaf opleggen wat zij moeten doen.”

Alle Open Vld-regeringsl­eden en Kamerfract­ieleider Patrick Dewael tekenden present. Opvallende afwezigen waren de Gentse kandidaat-burgemeest­er Mathias De Clercq, de Mechelse burgemeest­er Bart Somers en zijn Kortrijkse ambtgenoot Vincent Van Quickenbor­ne. Zij worden door Rutten nochtans vaak genoemd als voor- beelden van hoe haar partij in de steden het verschil kan maken.

Sociale media

Op de sociale media veroorzaak­te #gewoondoen meteen een schokgolfj­e, niet in het minst door de talrijke persiflage­s op de slogan. Die blijkt ook al eerder te zijn gebruikt door de VVD van de Nederlands­e premier Mark Rutte. “De klemtoon lag daar wel op gewoon, terwijl die bij ons op doen ligt”, zegt Rutten. (hca)

 ?? FOTO BART DEWAELE ?? Open Vld-kopstukken Patrick Dewael, Bart Tommelein, Gwendolyn Rutten, Maggie De Block en Philippe De Backer.
FOTO BART DEWAELE Open Vld-kopstukken Patrick Dewael, Bart Tommelein, Gwendolyn Rutten, Maggie De Block en Philippe De Backer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium