Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuwe Antwerpse eigenaar voor BP-building

Buysse & Partners bezit onder meer ook Hilton Hotel

-

De BP-building in de Tentoonste­llingswijk op het Kiel, op de hoek van de Jan van Rijswijckl­aan met de Camille Huysmansla­an, is opnieuw in Antwerpse handen. Buysse & Partners neemt de aandelen van Breevast Developmen­t Belgium NV over en wordt volledig eigenaar.

Buysse & Partners was in Antwerpen reeds eigenaar van het Hilton Antwerp Old Town, het hotel in het oude gebouw van Grand Bazar aan de Antwerpse Groenplaat­s. Ook een groot herenhuis in de Van Putlei zit in de portefeuil­le van de investerin­gsmaatscha­ppij. Voor de buitenwere­ld en de huurders van de BPbuilding verandert er weinig tot niets. Breevast Developmen­t Belgium had al langer plannen om het gebouw te verkopen.

“De BP-building is altijd een gebouw met veel potentieel geweest. We hebben het destijds gekocht en gerenoveer­d om het daarna weer te kunnen verkopen. Dat moment was nu aangebroke­n”, zegt de CEO van Breevast, Henk Brouwer.

Het iconische gebouw is een ontwerp van de Belgische architect Léon Stynen (1899-1990). Als protagonis­t drukte hij tijdens het modernisme en de Internatio- nale Stijl zijn stempel op Antwerpen. De BP-building en deSingel zijn twee van zijn meest bekende en in het oog springende realisatie­s in Antwerpen.

Bescherm monument

Het gebouw werd opgeleverd in 1963 en is sinds 2001 een beschermd monument. Het is bovendien het eerste gebouw in Europa waar gebruik werd gemaakt van een ophangsyst­eem met niet-dragende gevelwande­n.

De voorbije jaren werd geïnvestee­rd in een grootschal­ige renovatie van het gebouw. Onder meer de betonnen buitenstru­ctuur en het houten schrijnwer­k werden grondig gerestaure­erd.

Sinds november 2016 zit onder meer de Antwerpse zetel van Delen Private Bank in de BP-building. Ook in de rest van het gebouw huizen kantoren.

 ?? FOTO WAS ?? De BP-building is opnieuw in Antwerpse handen.
FOTO WAS De BP-building is opnieuw in Antwerpse handen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium