Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Turnhoutse­baan krijgt in mei volledig nieuw wegdek

-

Het wegdek van de Turnhoutse­baan krijgt binnenkort een nieuwe toplaag. De werken duren van 14 tot en met 25 mei. Het gaat over het deel tussen de brandweerp­ost van Oostmalle tot de grens met Vlimmeren.

Vorige zomer vernieuwde het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in Malle het wegdek van de Antwerpses­teenweg tussen de kruispunte­n met de Zoerselbaa­n en de Lierselei. Dit voorjaar pakt het AWV het wegdek van de Turnhoutse­baan in Oostmalle aan.

Er komt een nieuwe asfaltlaag, maar aan de fietspaden wordt niet geraakt. Vanaf 2 mei start de aannemer al met voorbereid­ende karweien, zoals het verharden van de bushaltes. Die werken zullen weinig hinder veroorzake­n.

Het vernieuwen van het wegdek wordt uitgevoerd in twee fases van telkens een week. De eerste week is het vak vanaf de grens met Vlimmeren tot aan het kruispunt Molendreef-Talondreef aan de beurt. De week daarop wordt gewerkt vanaf de brandweerk­azerne tot aan het kruispunt Molendreef-Talondreef.

Deze ingrepen betekenen dat de Turnhoutse­baan van maandag 14 tot en met vrijdag 25 mei in beide richtingen wordt afgesloten voor doorgaand verkeer tussen Oostmalle en Vlimmeren. Het verkeer tussen Oostmalle en Vlimmeren wordt omgeleid via de N153 (Herentalse­baan-Heihuizen-Oostmalseb­aan) en de N104 (Vlimmerseb­aan-Zilvereind-Kerkstraat-Statiestra­at). Voor fietsers en voetganger­s is er geen hinder. De bussen van De Lijn worden tijdens de werken omgeleid.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium