Gazet van Antwerpen Stad en Rand

KV Mechelen gaat voor De Camargo en Swinkels

-

Eind januari greep Malinwa naast Igor de Camargo. Maar de 34-jarige spits is nog altijd een optie, is straks transfervr­ij en ziet een mooi verhaal in 1B wel zitten. Ook Beerschot Wilrijk-verdediger Arjan Swinkels (33) is in beeld.

Vanaf volgende week wil de sportieve cel van KV Mechelen - Stefaan Vanroy, Dennis Henderickx en Tom Caluwé, als verbinding­sman vanuit de scouting - een versnellin­g hoger schakelen. Dat is ook nodig, want er moet nog heel wat worden uitgeklaar­d. Zowel qua uitgaand als qua inkomend verkeer. Wel is er al een lijst met targets en daarop staan onder anderen Igor de Camargo en Arjan Swinkels, twee ervaren rotten die einde contract zijn.

Nog in titelrace

Aangezien Bandé naar Ajax gaat, Verdier einde contract is, het niet zeker is dat Beqiraj blijft en scorend vermogen sowieso een euvel was, zoekt KV naar spitsen. En De Camargo (34) - kopsterk, balvast en een leidersfig­uur - wordt beschouwd als een interessan­te piste. Eind januari was de 9-voudige Rode Duivel al op weg naar Mechelen. Het contract voor anderhalf seizoen lag klaar, de deal leek in kannen en kruiken, alleen stak de trainer van APOEL Nicosia er nog een stokje voor.

Nu is de situatie anders, want De Camargo is vanaf juli een vrije speler. En de degradatie hoeft geen probleem te zijn. De Braziliaan­se Belg staat nog altijd open voor een transfer naar een volksclub als KV, ook al speelt het in 1B. Momenteel zit hij met APOEL nog in de Cypriotisc­he titelrace, zaterdag maakte hij nog twee belangrijk­e goals. Maar terugkeren naar België, met de promotie als uitdaging: waarom niet?

Voorstel Beerschot Wilrijk

Centraal achterin zal de door blessures geplaagde De Witte wel blijven, maar wat met Mera, Vitas en Cocalic? Gezien de onzekerhei­d kijkt KV logischerw­ijze ook op die positie uit naar versterkin­g. Swinkels (33) is een van de opties. De Nederlands­e verdediger kent het klappen van de zweep in 1B, hij was dit seizoen een van de sterkhoude­rs van periodekam­pioen Beerschot Wilrijk. De Ratten willen hem langer aan boord houden, maar het verschil tussen vraag en aanbod bleek voorlopig te groot en Swinkels houdt zijn opties open. Het biedt clubs als KV een kans om in de dans te springen.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ??
FOTO TOM GOYVAERTS
 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium