Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wat kan nog (en wat niet meer) voor Lierse?

-

Over precies tien dagen spreekt de Licentieco­mmissie zich uit over de toekomst van Lierse. Welke uitwegen resten de Pallieters nog de komende weken? En vooral: wat is er intussen niet meer mogelijk voor de traditiecl­ub?

31 maart

Een Mechels scenario is niet meer mogelijk voor Lierse. KV Mechelen ging in december 2002 in vereffenin­g en had zo voldoende tijd om het stamnummer nog over te hevelen naar de nieuwe vereniging. Die deadline is intussen verstreken voor Lierse, dat zijn stamnummer 30 enkel nog overeind kan houden bij een overname.

15 april

Dit is de uiterste datum voor het verkrijgen van een licentie in eerste aanleg. Lierse lijkt mede door de hulp van Wadi Degla zijn schulden te kunnen uitwissen, maar vooral een waterdicht toekomstpl­an speelt de Pallieters vandaag parten. Bij een negatieve uitspraak heeft Lierse drie dagen om beroep aan te tekenen bij het BAS (Belgisch Arbitrageh­of voor de Sport). Die instantie kan de uitspraak van de Licentieco­mmissie ongedaan maken en de Pallieters alsnog een licentie voor het profvoetba­l aanreiken.

15 april

Dit is tevens de uiterste datum voor het aangaan van een fusie met een club binnen een straal van maximaal dertig kilometer. Heel even deed het gerucht over een samensmelt­ing met Westerlo de ronde, maar die piste lijkt helemaal verlaten.

4 mei

Een datum die Lierse maar beter vrij kan houden. Die dag doet het BAS een uitspraak over het nieuwe aangelever­de dossier van de Pallieters, waarin bijkomende stukken opgenomen kunnen worden. Lierse zal er het bewijs moeten leveren dat de bestaande openstaand­e schulden zijn aangezuive­rd en dat het de continuïte­it voor het seizoen 2018-2019 kan garanderen.

1 juni

Uiterste datum voor de naamsveran­dering van clubs, zoals eerder al Beerschot Wilrijk en RWDM deden. Tot 1 juni heeft iedere club binnen een straal van dertig kilometer de kans om zijn naam te wijzigen en Lierse op die manier een tweede leven te schenken. De nieuwe club zou dan in theorie in geel-zwarte kleuren én op het Lisp kunnen blijven voetballen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium