Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Schorsing dreigt voor uitgeslote­n renners

- (wbo)

De 35 renners die gisteren tijdens de Scheldepri­js in Schoten een gesloten spooroverw­eg negeerden, werden niet alleen uit koers genomen, ze riskeren nog een extra schorsing die kan oplopen tot één maand.

Moeten Dylan Groenewege­n en Arnaud Démare een tijdje aan de kant staan? Doordat ze net als 33 andere renners halfweg wedstrijd, in de achtervolg­ing op een eerste pelotonnet­je, de rode lichten aan een spoorwegov­ergang negeerden, kan de UCI hen een extra schorsing opleggen. “Naast het uit koers nemen, kregen de renners ook een boete van 100 Zwitserse frank (zo’n 85 euro,

red.) wegens het niet opvolgen van de instructie­s van de commissari­ssen. We hadden hen gevraagd om onmiddelli­jk te stoppen en dat is niet meteen gebeurd. Daarom hebben ze een boete gekregen. En ja, de UCI kan via een disciplina­ire commissie nog een extra sanctie opleggen. Dat is afwachten.”

De disciplina­ire commissie moet eerst samenkomen vooraleer er een extra schorsing kan worden uitgesprok­en, al is de kans dat dit effectief gebeurt eerder klein. Met het meteen uit koers nemen van 35 renners hebben ze vooral een signaal willen geven: de reglemente­n moeten worden gerespecte­erd. En dit voor de veiligheid van de renners. Maar de volgende renner die nog een spooroverw­eg negeert, komt er wellicht minder goed vanaf. Ze zijn gewaarschu­wd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium