Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Messi voor één keer in de schaduw van Ronaldo

-

We keken ernaar uit. Naar het antwoord van Lionel Messi, de beste voetballer ter wereld, op die fantastisc­he goal van Cristiano Ronaldo een dag eerder in Turijn. Maar het bleef uit. Messi scoorde zelfs niet. Een even groot wereldwond­er als die omhaal van Ronaldo.

Zo ver zijn we dus. FC Barcelona verzekerde zich middels een 4-1zege tegen AS Roma van een keurig uitzicht op de halve finales van de Champions League, maar na afloop ging het nóg over die goal van Ronaldo. Eergierig als hij is, probeerde Messi met enkele dribbels wel wat hoogstandj­es uit zijn benen te schudden, maar gisteren kwam het er voor een keer niet uit. Eén geniale ingeving, maar dan in de vorm van een assist. Bij de 3-0 zag de Argentijn op zijn ingebouwde gps als enige in het stadion dat Suarez wel eens gevaarlijk kon zijn. Messi bediende met een heerlijke kruisbal de Barça-spits, die op Alisson besloot. De Roma-keeper bleek echter meer dan eens niet klemvast, waardoor Piqué kon binnentikk­en. De 1-0 en 2-0 die we te zien kregen, waren ook allerminst van het niveau van Cristiano Ronaldo een dag eerder. Erger nog: AS Roma scoorde twee keer tegen de eigen ploeg. De ervaren rotten De Rossi en Manolas hielpen met owngoals Barcelona mee aan de zege. In de slotfase kon AS Roma nog tegenscore­n via Dzeko.

Roma zonder Radja

De Romeinen, zoals aangekondi­gd zonder Radja Nainggolan, kregen echt wel kansen. Maar ze verzuimden die te verzilvere­n. Barcelona bekeek het achteraf allemaal positief. Die 4-1 natuurlijk op kop, maar ook de afhankelij­kheid van Messi was voor één keer dan toch niet zo groot, hoewel alles wel degelijk rond de Argentijn draait. Nu werd er naar Real gewezen. Kan Madrid zonder Ronaldo?

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium