Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zo’n kans krijg ik misschien nooit meer”

- KAREL LEMMENS

Michael Van Staeyen zag gisteren in de Scheldepri­js de kans aan zijn neus voorbijgaa­n om voor eigen publiek een mooie uitslag neer te zetten. Hij maakte deel uit van de groep die werd uitgeslote­n na een ongeoorloo­fde passage van een spoorwegov­ergang. Fabio Jakobsen sprintte naar winst.

“Op een bepaald moment was er een ongelukkig akkefietje met een auto, dat zware gevolgen zou hebben”, legt de Cofidisren­ner uit. “Een wagen stond vrij dicht tegen de weg. Voor mij konden een aantal renners die wagen op het nippertje ontwijken. Ik raakte zijn zijspiegel, maar bleef gelukkig recht. Achter mij kwamen verscheide­ne renners ten val. Door dat incident was er een kloofje ontstaan met het eerste deel van het peloton. Samen met onder meer Démare en Groenewege­n zijn we beginnen achtervolg­en en we hadden zeker kunnen aansluiten. Maar wat verder zijn we over een spoorweg gereden - ik had de rode lichten niet eens opgemerkt. Ik hoor nu dat er mensen van de organisati­e aan die overweg stonden, maar ook die heb ik niet gezien.

Ik was dan ook verrast dat we enkele kilometers verder uit koers werden gehaald.” Vier supporters­bussen

Voor de Schotenaar moet het bitter zijn op die manier alle kansen op een mooie uitslag te verspelen. “Als ik zie hoe de wedstrijd uiteindeli­jk evolueerde en een beperkte groep finaal voor de zege mocht spurten, dan blijf ik achter met een heel slecht gevoel. Het was het scenario dat ik vooraf in gedachten had. Uiteraard kan ik niet met zekerheid zeggen of ik er op het einde nog bij was geweest, maar de kans was alleszins aanwezig. De benen waren meer dan behoorlijk en tot aan het incident zat ik altijd goed vooraan. Ik had minstens even goed kunnen doen als mijn achtste plaats van 2015.”

“Op initiatief van mijn broer Kevin waren er vier bussen met supporters naar de start afgezakt om daarna naar Schoten terug te rijden en mij aan te moedigen in de fietswinke­l van mijn vader langs de plaatselij­ke omloop. Doodjammer dat ik die mensen niet meer heb kunnen geven. Zo'n kans ga ik misschien nooit meer krijgen.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Michael Van Staeyen: uit koers gehaald in de Scheldepri­js.
FOTO GOYVAERTS Michael Van Staeyen: uit koers gehaald in de Scheldepri­js.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium