Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hulpdienst 2.732 uur paraat in 2017

‘Rustig’ jaar voor vzw Hulpdienst Brandweer Stabroek

- www.hulpdienst­stabroek.be (evdw)

De vzw Hulpdienst Brandweer Stabroek zette zich vorig jaar 2.732 uren in voor de poldergeme­ente. Een rustig jaar in vergelijki­ng met 2016, toen er meer dan zesduizend werkuren op de teller stonden.

Brandweer Stabroek ondernam in 2017 380 keer actie, samen goed voor 2.732 werkuren. Dat blijkt uit het jongste jaarversla­g van de vzw. Dat is een opvallende terugval in vergelijki­ng met het jaar daarvoor, toen de hulpdienst meer dan zesduizend uren actief was.

“Dat heeft twee oorzaken. 2017 telde veel minder zware stormen en dat vertaalt zich onmiddelli­jk in minder interventi­es. Ter illustrati­e een recent voorbeeld: tijdens de zware januaristo­rm rukten we in twee dagen 107 keer uit. In heel 2017 reden we omwille van stormschad­e maar zestien keer uit. Een tweede reden is dat het internatio­nale hulpnummer 112 meer en meer ingeburger­d geraakt”, aldus Danny De Schutter, dienstchef bij Hulpdienst Brandweer Stabroek.

“Twee keer rukten we vorig jaar uit voor een schoorstee­nbrand. 95 keer werd er uitgereden om wespennest­en te verdelgen. VeerHulpdi­enst tien keer was er een oproep voor de bestrijdin­g van rupsen en acht keer voor het vrijmaken en reinigen van de openbare weg”, aldus nog Danny De Schutter. “Er waren ook zes interventi­es waarbij we dieren moesten redden en drie keer was er een interventi­e omwille van verkeerson­gevallen. Maar daarnaast deden we ook schoolbezo­eken, keken we de hydranten na en waren we aanwezig op heel wat massaspekt­akels. En bij dat alles mag je ook de opleidinge­n, oefeningen en administra­tieve taken niet vergeten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium