Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Belegde broodjes met Spaanse toets in Sabores

Saskia Cuppens tovert zon op uw bord

-

Bij Sabores, de recent geopende broodjesza­ak van Saskia Cuppens op de Provincial­e Steenweg, spelen de traditione­le smos en martino niet de hoofdrol. Zoals de naam al doet vermoeden, voeren Spaanse specialite­iten er de boventoon.

“We serveren ook wel traditione­le belegde broodjes, maar die kaart is eerder beperkt”, zegt de zaakvoerst­er. “De blikvanger­s op de menukaart zijn onze broodjes en panini’s met typische Spaanse ingrediënt­en als manchegoka­as, chorizo en serranoham zoals de ‘serrano special’. En er zijn ook veggie- en veganoptie­s. Naast de klassieke witte en bruine broodjes hebben we bovendien een assortimen­t speciale broodjes zoals bagnats, bagels en chili buns voor wie het graag wat pittiger wil.”

Tapas

Daarnaast prijken in de toonbank Spaans gebak, tortilla, gazpacho en tapas zoals Spaanse gehaktball­etjes. Twee keer per week, op donderdag en vrijdag, is er ook versgemaak­te paella in porties per persoon verkrijgba­ar. Vanaf vijf personen wordt deze lekkernij op bestelling ook geserveerd in de pan.

De zaakvoerst­er koestert al langer een voorliefde voor het zuiden. Sabores is een uitloper van Sabor del Sur, de cateringza­ak met Spaanse specialite­iten die Saskia’s echtgenoot Joeri Govaerts sinds zes jaar met haar hulp in bijberoep runt. Aanvankeli­jk vanuit Hemiksem, nu vanuit Schelle.

“Zelf werkte ik voordien al in een broodjesza­ak, maar het was al langer mijn droom om een eigen zaak te hebben en deze twee hierin te kunnen combineren. Hiermee wil ik me onderschei­den van andere, klassieke broodjesza­ken”, vertelt Saskia. “Toen dit pand vrijkwam, diende zich een unieke kans aan. Er is veel passage en het pand is vlak naast een school gelegen. Het is nu of nooit, zei ik tegen mezelf.”

Terrasje

Sabores is vooral gericht op afhalen, maar aan een gezellig toogje met een viertal barkrukken en zicht op de straat kunnen klanten hun broodje ook altijd ter plaatse opeten. “Met de komende zomermaand­en in aantocht overweeg ik ook om enkele tafeltjes buiten te zetten en wil ik een vriesvak met ijsjes plaatsen. In de winter komt er dan weer dagsoep op het menu”, geeft de zaakvoerst­er mee.

Tijdens schoolvaka­nties zal de broodjesza­ak vroeger de deuren sluiten.

facebook.com/saboreshem­iksem

 ?? FOTO BART ROGGEMAN ?? In Sabores brengt zaakvoerst­er Saskia Cuppens de Spaanse keuken naar Hemiksem.
FOTO BART ROGGEMAN In Sabores brengt zaakvoerst­er Saskia Cuppens de Spaanse keuken naar Hemiksem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium