Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van Groene Pluim tot nieuwe voorzitter

-

De Kompanie won de ‘Groene Pluim’, een titel waarmee Groen verdienste­lijke organisati­es uit Mortsel in de bloemetjes zet. Verder maakte de partij ook de nieuwe bestuurspl­oeg bekend, waarbij Walter Duré zijn mandaat als voorzitter heeft doorgegeve­n aan gemeentera­adslid Peter Mous. Uiteindeli­jk haalde De Kompanie het voor de Buurtboene­rs en de Imkers van Fort 4. Onder de be- zieling van voorzitter Rita Van der Spiegel organiseer­t de vereniging creatieve ateliers voor mensen met een beperking. De Kompanie is vandaag overigens volop bezig met de bouw van een kleinschal­ig woonprojec­t voor vijftien jongvolwas­senen, inclusief een mooie dagbestedi­ng: een koffiehuis­je en een winkeltje. De uitreiking van de titel gebeurde tijdens de jaarlijkse lentebrunc­h van Groen.

Het was meteen ook een van de laatste wapenfeite­n van Walter Duré als voorzitter van de partij. Hij zet na zes jaar een stap opzij om zich volledig te kunnen concentrer­en op het lijsttrekk­erschap tijdens de gemeentera­adsverkiez­ingen in oktober. “Dit vraagt heel veel tijd en engagement en daar wil ik me voor 100% inzetten”, aldus Duré.

 ?? FOTO RR ?? Rita Van der Spiegel tussen Walter Duré en Ingrid Pira, lijsttrekk­er en lijstduwer voor Groen tijdens de gemeentera­adsverkiez­ingen.
FOTO RR Rita Van der Spiegel tussen Walter Duré en Ingrid Pira, lijsttrekk­er en lijstduwer voor Groen tijdens de gemeentera­adsverkiez­ingen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium