Gazet van Antwerpen Stad en Rand

TECHNOLOGI­E

Verschille­nde sectoren reageren op doemscenar­io

- REBECCA VAN REMOORTERE

Internetba­nkieren was deze week onmogelijk voor Argentakla­nten door problemen bij een update van het bankplatfo­rm. Woensdagav­ond was het probleem nog steeds niet volledig van de baan. Een systeempro­bleem bij de luchtverke­ersleider Eurocontro­l stuurde dan weer het Europese luchtverke­er stevig in de war dinsdag. Almaar meer zijn we afhankelij­k van technologi­e. Uw krant legt een doemscenar­io voor bij gevoelige sectoren.

Wat als... het internet het volledig zou begeven? Het is een vraag die de makers van het gelijknami­ge sketchprog­ramma ongetwijfe­ld op een komische manier zouden beantwoord­en. Zonder internet zouden we geen geld meer kunnen afhalen uit de bankautoma­at, zou er geen benzine meer uit de pomp komen en zouden we de koerier van Deliveroo niet meer kunnen bereiken. Maar ook deze krant op tijd bij de lezer brengen zou quasi onmogelijk zijn.

Wij legde het hypothetis­che doemscenar­io voor aan een paar bedrijven uit verschille­nde sectoren om te bekijken of zij een noodplan hebben in geval van een werking zonder internet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium