Gazet van Antwerpen Stad en Rand

1.200 gestolen spullen in woningen van twee betrapte winkeldiev­egges

Twee gehaaide dames maakten vooral merkkledij, cosmetica en accessoire­s buit

- DENNIS VAN DAMME

De politie van Antwerpen heeft woensdag twee dames gearrestee­rd die een indrukwekk­ende hoeveelhei­d kleren en cosmetica hadden gestolen. Bij twee huiszoekin­gen werden liefst 1.189 gestolen spullen gerecupere­erd.

“Dit is een uitzonderl­ijk grote vangst”, reageert de Antwerpse politie. En er valt wat voor te zeggen ook. Bijna 1.200 gestolen goederen, gaande van merkkledij over cosmeticap­roducten tot accessoire­s werden gevonden bij twee verschille­nde huiszoekin­gen. Die werden uitgevoerd omdat de dames op het moment van hun arrestatie voor meer dan 1.000 euro gestolen spullen bij hadden, en omdat ze bijzonder goed voorbereid waren. De woningen zaten zodanig volgepropt met gestolen spullen dat de kasten uitpuilden.

Het was in het warenhuis Galeria Inno op de Antwerpse Meir dat een winkeldete­ctive de twee dames woensdag staande hield. “In die winkel alleen al hadden de verdachten kleren en cosmetica buitgemaak­t voor een bedrag van meer dan 1.300 euro”, zegt politiewoo­rdvoerder Willem Migom. “En ook in verschille­nde andere winkels hadden ze al spullen gestolen.”

Volgens de politie waren de twee dames ook in het bezit van verschille­nde systemen om labels te verwijdere­n en alarmsyste­men te omzeilen. “Bovendien had een van hun tassen een dubbele bodem”, aldus Migom. “Daarin werden nog gestolen spullen aangetroff­en. Zelfs de kleren die de dames droegen, waren vermoedeli­jk gestolen, aangezien de labels waren verwijderd.”

Beide dames werden gearrestee­rd. In het kader van de Salduzwetg­eving werden ze gisteren in de loop van de namiddag verhoord in het bijzijn van een advocaat. Ondertusse­n bleven ze opgesloten in de cel. “Als de verdachten niet kunnen bewijzen dat ze de spullen hebben gekocht, worden die in de mate van het mogelijke teruggegev­en aan de winkels”, voegt Willem Migom er nog aan toe.

Willem Migom

Politiewoo­rdvoerder

“Hun tassen hadden een dubbele bodem. Zelfs de kleren die ze droegen, waren gestolen.”

 ?? FOTO DIRK VAN DE VELDE ??
FOTO DIRK VAN DE VELDE
 ?? FOTO RR ?? De politie fotografee­rde een deel van de “uitzonderl­ijk grote vangst”.
FOTO RR De politie fotografee­rde een deel van de “uitzonderl­ijk grote vangst”.
 ?? FOTO KRIS VAN EXEL ?? Het was op de Antwerpse Meir dat de twee vrouwen werden gepakt.
FOTO KRIS VAN EXEL Het was op de Antwerpse Meir dat de twee vrouwen werden gepakt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium