Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zijn er klaar voor”

Ook dierentuin­en verwachten veel volk

-

Ook de Antwerpse Zoo, Planckenda­el en de Olmense zoo maken zich op voor een topweekend. “Wij zijn er helemaal klaar voor.”

“Het is altijd een beetje afwachten en moeilijk te voorspelle­n, maar de eerste mooie lentedagen in combinatie met de paasvakant­ie maakt dat je maar best goed voorbereid bent”, zegt Ilse Segers, woordvoers­ter van Zoo Antwerpen.

“We verwachten behoorlijk wat volk, omdat onze musical Zoo of

Life loopt en mensen met een ticket recht hebben op een dagje zoo. En na deze lange winter kunnen mensen eindelijk terug buiten. Dat levert altijd extra bezoekers op voor de zoo. Onze onlineverk­oop is nu al aan het stijgen.” “We weten ook dat abonnees massaal op bezoek komen bij mooi weer. We hebben extra onthaalmed­ewerkers ingeschake­ld, en extra personeel in de restaurant­s. Ook alle eetkraampj­es in het park zullen geopend zijn. Tijdens de paasvakant­ie is de zoo ook iets langer open. Dus ja, we zijn er helemaal klaar voor. Onze hoveniers hebben trouwens ook dit jaar voor prachtige bloemperke­n gezorgd. Ook daarvoor komen heel veel bezoekers naar de dierentuin.”

Weer leven in brouwerij

Ook de Olmense Zoo verwacht veel van het eerste mooie lenteweeke­nd. “Het wordt een heel drukke zaterdag en zondag. We voldoende personeel inschakele­n. Ook onze stock is goed aangevuld. Mensen kunnen naar hartenlust ijsjes eten”, lacht Wim Verheyen, manager van de Olmense Zoo.

“We kijken enorm uit naar dit weekend. In de winter hebben we traditiege­trouw een dipje. Wanneer het opnieuw mooi weer wordt en de bezoekers weer met z’n allen naar onze zoo komen, zorgt dat voor leven in de brouwerij. Dat geeft een boost.”

 ?? FOTO JOREN DE WEERDT ?? De Olmense Zoo ontwaakt uit zijn winterslaa­p.
FOTO JOREN DE WEERDT De Olmense Zoo ontwaakt uit zijn winterslaa­p.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium