Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Beerschot Wilrijk mag 791 fans naar Bosuil sturen

Antwerpse politie volgt supporters van begin tot einde tijdens risicoweds­trijd in Play-off 2

- PATRICK VAN DE PERRE

Hoewel het slechts om een dubbele confrontat­ie in de weinig tot de verbeeldin­g sprekende Play-off 2 gaat, neemt de spanning rond de wedstrijde­n tussen voetbalclu­bs Antwerp en Beerschot Wilrijk toe. Bij de fans, maar ook bij de ordedienst­en.

Het is geleden van 2010 dat R. Antwerp FC en het toenmalige Beerschot AC nog eens tegenover elkaar stonden op het veld. Toen ging het om een vriendscha­ppelijke wedstrijd. Over tien dagen is er voor het eerst opnieuw een sportieve confrontat­ie tussen beide Antwerpse clubs. Die zorgt niet alleen voor emoties, maar ook voor de nodige maatregele­n.

Politie alom tegenwoord­ig

Voor de confrontat­ie tussen R. Antwerp FC en KFCO Beerschot Wilrijk op zondagmidd­ag 15 april op de Bosuil mogen er 791 paarswitte fans mee naar Deurne-Noord. Dat kan alleen via een supporters­club van de Kielse club en met combiregel­ing. De bussen van de supporters van KFCO Beerschot Wilrijk worden vanaf het Olympisch Stadion op het Kiel tot in het stadion van de aartsrivaa­l door de politie begeleid.

Na de wedstrijd worden de supporters op- nieuw tot op het Kiel begeleid. Supporters die niet met een supporters­club naar de wedstrijd reizen, mogen het stadion van Antwerp niet binnen.

Ook op de Bosuil zal de politie zichtbaar en onzichtbaa­r aanwezig zijn. Op die manier moet vermeden worden dat heethoofde­n langs beide zijden met elkaar in de clinch gaan.

Nog geen tickets

Voor de terugwedst­rijd op het Kiel, die op zondag 29 april plaatsvind­t, zijn nog geen tickets beschikbaa­r. Alleen de abonnees van KFCO Beerschot Wilrijk zijn al zeker van een plekje in het stadion.

Antwerpsup­porters en Kielse niet-abonnees moeten voorlopig nog even wachten. De Antwerpse politie wacht de wedstrijd op de Bosuil af om een beslissing te nemen over hoeveel supporters, en op welke manier die de terugwedst­rijd kunnen bijwonen.

Na de wedstrijd van zondag 15 april in Deurne-Noord, volgt een vergaderin­g tussen het stadsbestu­ur, de politie en de beide clubs om een stand van zaken op te maken.

 ?? FOTO WAS ?? Ook de supporters van Beerschot Wilrijk maken zich op voor de eerste derby sinds 2010.
FOTO WAS Ook de supporters van Beerschot Wilrijk maken zich op voor de eerste derby sinds 2010.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium