Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Brug over Albertkana­al in Jozef Simonslaan wordt vervangen door hoger exemplaar en krijgt veilige oversteek

- (sl)

De brug over het Albertkana­al in de Oelegemse Jozef Simonslaan wordt vervangen door een hoger exemplaar. Infoborden in het gemeentehu­is in de Broechemse Gustaaf Peetersstr­aat 7 illustrere­n hoe dat zal verlopen.

Eerder werd al een brug over het Albertkana­al in Oelegem vervangen. Over de brug in de Jozef Simonslaan ontstond deining toen gesuggeree­rd werd de brug te vervangen door een exemplaar dat alleen voor voetganger­s en fietsers bruikbaar zou zijn, maar uiteindeli­jk werd toch geopteerd voor een brug geschikt voor alle verkeer.

De infoborden, die nog enkele weken in het gemeentehu­is blijven staan, maken duidelijk dat de werkzaamhe­den starten in september 2019. Eerst wordt de nieuwe brug gebouwd en daarna gaat het oude exemplaar tegen de vlakte. Er komt ook een veilige fietsovers­teek en een aansluitin­g op het jaagpad naast het kanaal.

 ?? FOTO SYLVAIN LIEKENS ?? Wie meer te weten wil komen over de bouw van de nieuwe brug, kan daarvoor terecht in het gemeentehu­is.
FOTO SYLVAIN LIEKENS Wie meer te weten wil komen over de bouw van de nieuwe brug, kan daarvoor terecht in het gemeentehu­is.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium