Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Faillissem­enten volgen elkaar op

De Kruiwagen in Promenade is zoveelste horecazaak die boeken neerlegt

-

De rechtbank van koophandel sprak het faillissem­ent uit van De Kruiwagen, een van de horecazake­n in winkelcent­rum Promenade. Het is niet het enige horecadeba­cle in Kapellen. Maar het is gelukkig niet alleen maar kommer en kwel.

Het faillissem­ent van De Kruiwagen is een voorlopig triest hoogtepunt in een opeenvolgi­ng van horecazake­n die in Kapellen de boeken hebben neergelegd. Begin november 2017 kwam de bekende brasserie Kandinsky in slechte papieren te zitten en onlangs moest ook Biblo, de brasserie onder de bibliothee­k, de deuren sluiten. Het pand tegenover het oud-gemeentehu­is heeft na de gloriejare­n als gambaresta­urant ’t Leeuwke niet echt meer gescoord. De uitbaters volgden elkaar zonder veel succes op.

“Als je een tof, uniek aanbod hebt, een goede service verleent en op een goede locatie gevestigd bent, dan kun je mijn inziens als horeca-uitbater nog goed overleven. Vandaag is het gedrag van de consument veranderd. Als café of restaurant moet je je daaraan aanpassen”, stelt Kapels schepen van Economie Luc Devriese (N-VA).

“Langs onze kant proberen wij als gemeentebe­stuur de uitbaters zo veel mogelijk te helpen, met het zoeken naar een pand bijvoorbee­ld. Bij het verlenen van de concessies aan uitbaters van gemeenteli­jk patrimoniu­m stellen we ons soepel op. Als er nog renovatiew­erken moeten gebeuren, dienen de uitbaters nog niet meteen met centen over de brug komen. We organisere­n leuke eve- nementen, ook op dagen dat de winkels niet gesloten zijn. Op de evenemente­nkalender kunnen de handelaars zien wanneer ze plaatsvind­en, zodat ze daar rekening mee kunnen houden.”

Kandinsky werd ondertusse­n De Chapelle en voor Biblo zijn er ook nieuwe uitbaters. “Ervaren mensen in wie we veel vertrouwen hebben. We denken momenteel met hen mee over de installati­e van een buitenbar. We zullen ook deze zomer de terrasuren voor

Nancy Heirman

Maison de Paris

“Alle lof voor mijn personeels­leden die samen met mij hard werken.”

heel Kapellen verruimen, tot 23u in plaats van 22u”, aldus nog schepen Devriese.

In het pand waar vroeger ’t Leeuwke gevestigd was, opent binnenkort de Veehoeve, een vleesresta­urant. En er is een aantal gevestigde waarden in Kapellen dat naarstig succesvol verder werkt. Zoals Maison de Paris in Promenade bijvoorbee­ld.

“Hoe we dat doen? Door er elke dag te staan, een goede service te bieden, onze klanten in de watten te leggen en door met een minimum aan personeel te werken. Alle lof dus voor mijn personeels­leden die samen met mij hard werken”, stelt Nancy Heirman van La Maison du Paris.

Een andere ‘ouwe getrouwe’ is De Kluis. “We zitten al 22 jaar in het vak. Een persoonlij­ke service leveren en als baas ook zelf in de zaak staan”, zijn volgens uitbater Eric Moonen de redenen.

 ?? FOTO NICOLE VERSTREPEN ?? Het terras van Maison de Paris zit weer goed vol. Verschille­nde andere horecazake­n hebben minder geluk en moeten de boeken neerleggen.
FOTO NICOLE VERSTREPEN Het terras van Maison de Paris zit weer goed vol. Verschille­nde andere horecazake­n hebben minder geluk en moeten de boeken neerleggen.
 ?? FOTO ENV ??
FOTO ENV

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium