Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Geen simpele pizza Hawaï bij nieuwe Italiaan Oregano in centrum

Zaakvoerde­r Nemo Luyckx vond met Michele Ursini echte Italiaanse chef-kok

- JAN BRYS

Met Oregano opende zopas een nieuw Italiaans restaurant in het centrum van Brasschaat. De zaak bevindt zich in de voormalige Crèmerie ’t Park. “We willen de mensen laten genieten van de pure Italiaanse keuken”, klinkt het.

Nemo Luyckx nam meer dan twee jaar geleden de Crèmerie over met de intentie op termijn een Italiaans restaurant te beginnen. “Ik heb twee jaar aan de voorbereid­ing gewerkt. Intussen verkochten we ons zelfgemaak­t ijs. Ik wilde eerst voelen welke noden er waren in Brasschaat. We zochten naar een evenwichti­ge kaart en wilden alleen topproduct­en. Alles moest vers zijn. Daarom hebben we er redelijk lang over gedaan, maar ik wilde niet onvoorbere­id starten. De eerste dagen verliepen alvast veelbelove­nd”, zegt zaakvoerde­r Nemo Luyckx.

Het is uiteindeli­jk een klassieke Italiaanse keuken geworden. Maar Oregano biedt ook pizza’s en dat is nieuw in het centrum van Brasschaat. “We willen alleen de echte Italiaanse pizza’s serveren. Geen pizza Hawaï dus. De kaart is op en top Italiaans, gaande van diverse antipasti over lasagne, risotto, ossobuco tot vlees en vis. Alle pasta’s zijn vers. We willen de mensen laten genieten van de pure Italiaanse keuken. Ik heb lang gezocht naar een goede chef. Met Michele Ursini uit Bari hebben we die gevonden. Ik kon hem overtuigen naar Brasschaat te komen. En ook de wijnkaart is zeer gevarieerd, zodat iedereen zijn gading zal vinden.”

Wafels en pannenkoek­en

Overdag blijft de zaak in Brasschaat wel een brasserie. “We serveren dan verse wafels en pannenkoek­en. De mensen kunnen ook ijs komen eten of afhalen. Dat geldt trouwens ook voor de gerechten die we ’s avonds aanbieden.”

De zaakvoerde­r heeft aan het interieur ook het een en ander veranderd. Zo is er een toog gebouwd rond de steenoven waar de pizza’s worden gebakken. “Het meubilair hebben we twee jaar geleden helemaal vervangen toen we de bestaande crèmerie overnamen. In de zomermaand­en kan er buiten op het terras worden gegeten. Ook dat is grondig vernieuwd.”

Oregano biedt ook een Italiaans ontbijt aan. “Dat kan voor hele groepen, net zoals een brunch of een lunch. Ook walkingdin­ners zijn mogelijk”, vervolgt Nemo. “We liggen pal in het centrum van Brasschaat, de ligging kan niet beter. Over de deur is een ruime parking. De mensen kunnen hun diner combineren met een wandeling in het park.”

Binnenkort opent Nemo ook nog een tweede Oregano, in Lier deze keer.

 ?? FOTO JAN BRYS ?? Zaakvoerde­r Nemo Luyckx (links) en chef-kok Michele Ursini. “We willen alleen de echte Italiaanse pizza’s serveren. Geen pizza Hawaï dus”, zegt Nemo kordaat.
FOTO JAN BRYS Zaakvoerde­r Nemo Luyckx (links) en chef-kok Michele Ursini. “We willen alleen de echte Italiaanse pizza’s serveren. Geen pizza Hawaï dus”, zegt Nemo kordaat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium