Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Roubaix is de hel voor Peter Sagan

- (hc)

“Ik voel me niet slecht, maar ook niet fantastisc­h.” Peter Sagan was gisteren na zijn verkenning vooral opgelucht dat hij de helletocht overleefd had. “Door de regen lagen de kasseien er niet geweldig bij. Dit was op de limiet.”

Ook een wereldkamp­ioen moet parcoursen verkennen, dus trok Peter Sagan gisteren naar Haveluy. Een dikke vijf uur en achttien kasseistro­ken later keerde hij terug naar zijn hotel in Roeselare.

“Het liep lekker, maar het is toch niet hetzelfde als koersen”, zei hij. “We moesten toch nog een lange trainingsr­it maken, dan doe je dat maar beter op het parcours zelf. Da ’s altijd fun.”

Niet zo fun waren de weersomsta­ndigheden. De kasseien lagen er glibberig bij. “En dan vooral kasseien van Haveluy, die zone net voor het bos van Wallers”, aldus de Slovaak. “Blijven de kasseien nat en waait de wind zondag zoals aangekondi­gd, dan wordt het een snelle en gevaarlijk­e wedstrijd.”

Sagan leek het met tegenzin te zeggen. “Ik voel me niet slecht, maar ook niet fantastisc­h. Eén keer per jaar is zo’n kasseiweds­trijd oké. Het is geen cyclocross van zes en een half uur. Het is ook geen mountainbi­ke, of een gewone wegwedstri­jd. Het is een beetje van alles en toch zo verschille­nd. En het is niet Quick.Step Floors tegen Bora - Hansgrohe. Er rijden heus wel veel meer ploegen mee.”

Op de vooravond van de Ronde van Vlaanderen gaf de 28-jarige Slowaak al aan dat het in Roubaix moeilijker is om de volgers uit de wielen te kletsen. In de Ronde lukte dat zondag na de Paterberg niet meteen. “Ach, het is een andere wedstrijd, met veel vlakke stroken. Of mijn conditie in stijgende lijn is? Mijn ervaring wordt wel groter”, aldus een opgewekte Sagan.

 ?? FOTO BELGA ?? Peter Sagan laveert over de gladde kasseien.
FOTO BELGA Peter Sagan laveert over de gladde kasseien.
 ?? TWITTER FOTO ??
TWITTER FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium