Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Atletico scoort na 22 seconden (maar dat kan toch nog veel beter)

-

Atletico Madrid heeft verdiend een flinke optie genomen op de halve finales van de Europa League na 2-0-winst tegen Sporting in de heenmatch van de kwartfinal­es. Koke opende de score na amper 22 seconden, afgaande op het klokje dat de UEFA bij de tvuitzendi­ng plaatst. Snel, maar het kan veel

beter. Zo scoorde Jan Sykora van Slovan Liberec in september 2016 na amper 11 seconden tegen Qarabag, de snelste goal ooit in de Europa League. In de Champions League scoorde de Nederlande­r Roy Makaay in maart 2007 na 10 seconden en 12 honderdste­n met Bayern tegen Real Madrid.

Griezmann maakte er gisteren na 40 minuten 2-0 van. Bij beide treffers maakte de Portugese defensie een slechte beurt. Bryan Ruiz (ex-AA Gent) nam de bal in het slot vol op de slof, maar Oblak redde knap. Arsenal mag zich ook opmaken voor de halve finale na 4-1-winst tegen CSKA Moskou. Lazio Roma, zonder de geblesseer­de Jordan Lukaku, maakte er tegen Salzburg een doelpunten­kermis van, Leipzig klopte Marseille met de kleinste score.(vdm)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium