Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Benteke valt uit met liesblessu­re

-

Rode Duivel Christian Benteke raakte gisteren op training geblesseer­d aan de lies en is onzeker voor de Premier Leaguematc­h van Crystal Palace tegen Bournemout­h. Benteke is aan een minder seizoen bezig met amper twee competitie­goals, maar manager Roy Hodgson heeft weinig opties voorin. “Benteke ging hinkend van het trainingsv­eld en tastte naar de lies”, zei Hodgson. “Pas morgen (vandaag, red.) kunnen we zicht krijgen op zijn beschikbaa­rheid. We hebben geen spitsen, dat komt niet alleen door blessures. Zelfs als Benteke fit is, heb ik maximaal drie opties. Ik ben tevreden over zijn werk en we proberen hem aan te moedigen hard te blijven werken. Hopelijk komt er een dag waarop hij de kansen omzet in goals. Ik heb op tv gehoord dat sommigen niet begrijpen dat Benteke maar blijft spelen, dat rust hem goed zou doen. Maar wie moet ik dan opstellen? We moeten iemand voorin hebben. Of misschien moeten we wel met een 4-6-0 spelen.” (b)

Charleroi legt nieuw veld... 24 uur voor

komst Anderlecht. Kan Charleroi - Anderlecht vanavond gespeeld worden? Sommigen plaatsen daar vraagteken­s bij, want de Carolo’s moesten gisteren in allerijl nog een nieuwe grasmat leggen omdat eerder deze week plots werd vastgestel­d dat de kwaliteit van de grasmat zienderoge­n achteruitg­ing. Met man en macht werd er gezwoegd, maar hoe zal dat veld er bijliggen in deze cruciale PO1-match voor RSCA? Bij Charleroi verzekeren ze dat alles in orde komt. Scheidsrec­hter Alexandre Boucaut komt het veld anderhalf uur voor de wedstrijd keuren. Het gras zal er ongetwijfe­ld liggen, maar hoe vastgehech­t zal het zijn? Normaal heeft zo’n veld minstens drie dagen nodig om zich te wortelen in de ondergrond. Anderlecht­coach Hein Vanhaezebr­ouck heeft zijn bedenkinge­n: “Ik wil het veld eerst wel eens zien voor ik conclusies trek.” (jug)

Alen en Van Damme nieuwe semiprofs

bij refs. Het Referee Office stelt twee nieuwe semiprofs aan. Limburger Wesley Alen (27) en West-Vlaming Kevin Van Damme (27) schakelen vanaf 1 juli over op hun nieuwe statuut. Alen is bezig aan zijn eerste seizoen in 1A, Van Damme maakt straks de overstap naar het hoogste niveau, nu fluit hij in de playdowns in 1B. Beiden treden in de voetsporen van de acht huidige semiprofs Vertenten, Delferière, Boucaut, Van Driessche, Lardot, Lambrechts, Visser en Verboomen. Ze zullen meer tijd moeten vrijmaken voor hun job als scheidsrec­hter, maar ook beter begeleid worden.

Bert Put, Jan Boterberg en Wim Smet waren ook kandidaat om semiprof te worden, maar er was slechts plaats voor twee man. Het is de bedoeling om volgend jaar weer nieuwe aan te duiden, om zo de arbitrage naar een hoger niveau te brengen. (dvd)

Patro Eisden (1ste amateur) heeft na de aanstellin­g van Stijn Stijnen als coach nu ook Karel Geraerts aangeworve­n als verantwoor­delijke voor de jeugd.(svc)

PSG moet op 20 april bij de UEFA uitleg geven over de transfers van Neymar en Mbappé in het kader van Financial Fair Play.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium