Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hopelijk willen ze op eigen veld de titel pakken”

Mitch Vanbosch wil kampioenen­feest Lyra nog even uitstellen

-

Na twee weekjes rust hervat Sint-Job zondag voor eigen volk tegen leider Lyra. Mocht Lille zaterdag niet winnen van Oppuurs, kunnen de Pallieters zelfs al kampioen spelen bij rood-wit. Een scenario dat Mitch Vanbosch liever niet ziet gebeuren. “Laten we hopen dat Lyra thuis de titel wil pakken.”

“Mathematis­ch zijn we nog altijd niet zeker van het behoud, maar eigenlijk kan het bijna niet meer mislopen”, zegt Vanbosch. “Al wil dat niet zeggen dat we het vanaf nu op zijn beloop laten. Zeker thuis willen we ons nog eens tonen.”

Voor de komst van Lyra moet Sint-Job het wel stellen zonder de geschorste­n Joris Jaspers en Yarno Bonaers. Toch gelooft de verdediger ook zonder dat duo op puntenwins­t tegen de leider.

“Het zou kunnen dat Lyra zondag al kampioen kan spelen. Ik hoop dan ook dat ze voor eigen volk de titel willen pakken. Dan hebben we toch iets meer kans. Maar goed, ook al spelen we tegen de koploper, ik vind dat we zonder complexen moeten spelen en moeten proberen om er het beste van te maken. Dit seizoen hebben we zowel tegen Heikant als tegen Lille bewezen dat we thuishoren in de linkerkolo­m. De ploegen die boven ons staan, moeten we het nu ook moeilijk durven te maken. Na Nieuwjaar hebben we even een dip gekend, maar we zijn er nadien toch weer bovenop gekomen. Waarom zouden we die lijn ook tegen Lyra niet kunnen doortrekke­n?”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium