Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tijdrijden is nochtans totaal mijn ding niet”

Jessy Druyts rijdt in Malle naar eerste provincial­e titel

-

De zusjes Druyts domineerde­n gisteren het PK tijdrijden. Uiteindeli­jk bleek Jessy in Malle net zes seconden sneller dan haar zus Demmy. Het was voor Jessy nog maar haar eerste provincial­e titel. Bij de juniores kon Xandres Vervloesem zijn favorieten­rol niet waarmaken.

“Bij de jeugd won ik vroeger weleens een rit tegen de tijd, maar dit is de eerste keer dat ik bij de vrouweneli­te de beste ben”, sprak de 24-jarige Druyts na afloop. “Als ik eerlijk ben, moet ik ook toegeven dat tijdrijden helemaal mijn ding niet is. Ik heb enkel meegedaan omdat ik anders toch had moeten gaan trainen. Dit was een goed alternatie­f. Maar veel belang wil ik aan deze titel niet hechten, we stonden ook maar met vijf deelneemst­ers aan de start. Bovendien had mijn zus Demmy met wat technische problemen af te rekenen, omdat haar zadel tijdens de wedstrijd zakte.”

Bij de juniores moest Xandres Vervloesem zich tevredenst­ellen met de tweede plaats. Na zijn tweede plaats vorig jaar was de Massenhove­n nochtans als grote favoriet gestart, maar die verwachtin­gen kon hij dus niet inlossen. “Ik voel tijdens de wedstrijd al dat het niet ging zoals gehoopt”, zegt de renner van Van Moer Logistics CT. “Misschien heeft het iets te maken heeft met het sleutelen aan mijn positie op de tijdritfie­ts. Hoe goed die bedoelinge­n ook zijn geweest, ik vrees dat al dat gepruts nadelig geweest is. Nu goed, een ramp is dit ook niet. Ik ben goed aan het seizoen begonnen en behaalde al enkele mooie uitslagen. Daar trek ik me aan op om de komende weken en maanden met vertrouwen tegemoet te zien.”

Viktor Van den Branden derde

Bij de eliterenne­rs zonder contract behaalde Viktor Van den Branden een mooie derde plaats achter winnaar Nick De Weerdt en Jeff Peelaers.

“Het is de eerste keer dat ik op het podium sta”, zegt de renner van R.Antwerp BC. “Ik rij erg graag tegen de klok. Vorig jaar kwam ik net tekort om brons te halen en eindigde ik als vijfde. Nu is het me dus wel gelukt en daar ben ik blij mee. Ik behaalde dit seizoen ook al enkele toptienpla­atsen, deze podiumplaa­ts is een bevestigin­g van die goede resultaten”, aldus de 25-jarige renner uit Wommelgem.

Tot slot onderstree­pte Thijs Van Looveren bij de tweedejaar­snieuwelin­gen nogmaals zijn conditie door achter Luca Van Hout en Tommy Laermans het brons te pakken.

 ?? FOTO MPICS ?? Jessy Druyts. Op het vliegveld van Malle op weg naar haar eerste provincial­e titel tijdrijden.
FOTO MPICS Jessy Druyts. Op het vliegveld van Malle op weg naar haar eerste provincial­e titel tijdrijden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium