Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het wordt een sleutelmat­ch in de strijd om het behoud”

Sam Van In hoopt op zege bij rechtstree­kse concurrent

- (fko)

Na het knappe gelijkspel tegen Racing Mechelen kreeg Antonia twee weekjes vrij om de batterijen op te laden. Dat zou voldoende moeten zijn om zondag iets te rapen bij Rapid Leest, een rechtstree­kse concurrent in de strijd om het behoud.

“We hebben nog iets recht te zetten tegen Rapid Leest”, zegt Van In. “Op de openingssp­eeldag leken we tegen hen op weg naar de zege. Maar tegen negen spelers gaven we de zege toen toch nog uit handen. Ik had trouwens nooit verwacht dat Rapid Leest onderaan het klassement zou staan. Op papier hebben ze echt een goede ploeg. Enkele weken geleden leek Leest nog een vogel voor de kat, maar na een knappe dertien op vijftien doen ze weer volop mee in de strijd om het behoud. Het wordt zondag dan ook een sleutelmat­ch in de degradatie­strijd. Op zich zouden we kunnen leven met een gelijkspel, omdat de kloof met Leest dan drie punten blijft. Maar natuurlijk hopen we stiekem op winst. Een driepunter zou een grote stap richting behoud betekenen.”

Van In zelf is voor de trip naar Leest wel onzeker door een hamstringb­lessure.“Ik ben al vijf weken op de sukkel. Ik hernam al tweemaal, maar kreeg telkens terug last. Ik hoop speelklaar te geraken, het wordt toch echt een cruciale match. Wat mijn rol in de ploeg is? Ik babbel veel, want onze jonge ploeg wordt tussen de lijnen te weinig gecoacht.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium