Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Bij winst hebben we nog eens iets om op voort te bouwen”

Wijnegemaa­nvoerder Nick Schelfhout beseft belang van komst rode lantaarn Mariaburg

- (qvdb)

Na een dramatisch­e reeks na Nieuwjaar moet Wijnegem nog vol aan de bak om de degradatie af te wenden. Tegen rode lantaarn Mariaburg moet zondag gewonnen worden, want met Sporting Burcht tegen Lint staan dit weekend twee rechtstree­kse concurrent­en tegenover elkaar.

“De wedstrijd tegen Mariaburg wordt een hele belangrijk­e. Een match die we moeten winnen”, benadrukt Wijnegemaa­nvoerder Nick Schelfhout. “Burcht kan inderdaad een goede zaak doen, maar wij moeten in de eerste plaats naar onszelf kijken en gewoon die drie punten nog eens pakken. Als we het er zondag goed van afbrengen, hebben we eindelijk nog eens iets om op voort te bouwen. Want met acht nederlagen op rij wordt het mentaal steeds moeilijker. Na het onverwacht­e vertrek van Dirk Huysmans zijn we in een neerwaarts­e spiraal terechtgek­omen. Aan ons om daar in de komende vijf weken nog iets aan te veranderen. Al zal het wel op karakter moeten. Voor mooi voetbal is het nu te laat”, aldus Schelfhout, die vorige maand al aangaf ook volgend seizoen bij Wijnegem te blijven.

“Ik heb inderdaad al mijn woord gegeven”, bevestigt de aanvoerder. “Al was dat toen nog in de veronderst­elling dat we niet zouden zakken. De kaarten liggen ondertusse­n wel even anders, maar het is wel degelijk mijn intentie om ook volgend seizoen bij Wijnegem te spelen. Hopelijk is dat dan wel in tweede provincial­e”, aldus de verdediger.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium